Журнал Saveurs №4: її сіятельство устриця.

11




Видавничий будинок «Бурда» представляє новий номер глянцевого журналу про вишуканої кухні Saveurs («Савер», в перекладі з французької — «Смак»).

У журналі Saveurs № 4/2012
• Пишний хліб печемо самі
• Її сіятельство устриця
• Антреме: кулінарний шедевр, закуска, сюрприз
• Меню сезону: варіації яскравих смаків
• Готуємо тірамісу
• Вперше для читачів Saveurs — розіграш романтичної тижня на віллі в Чорногорії

У ЦЬОМУ НОМЕРІ

Підлящики копчені
Підготовка: 30 хв
Приготування: 15 хв + 1-1,5 год на засолювання
На 2 порції:
2 підлящика випатрати, видалити нутрощі і зябра, вимити й обсушити. Луску залишити. Рибу натерти сіллю (70 г) зовні і всередині і залишити маринуватися на 1-1,5 ч. Просолені тушки укласти в коптильню і коптити на вільхової стружці 15 хв. Перед подачею на стіл викласти на сервірувальне блюдо, прикрасити зеленню і лимоном.

Журнал

Класика з новими акцентами

Устриці перлинні по-провансальски
Підготовка: 20 хв
Приготування: 10 хв.
На 4 порції:
•12 устриць
•1 стручок болгарського перцю
•1 цибулина шалот
•1/4 молодого цукіні
•2 зубчики часнику
•30 мл оливкової олії
•25 мл устричного соусу
•1 ч. л. соусу Tabasco
•1 ч. л. меду
•омаровое масло

Для сервіровки:
•велика кухонна сіль
•1/2 лайма
•1 гілочка розмарину
•1 гілочка помідорів черрі

Стручок перцю вимити й обсушити, видалити насіння і плодоніжку. Цибулю очистити. Перець і цукіні нарізати тонкою соломкою, цибулю — тонкими півкільцями. Часник очистити і дрібно нарубати. Нагріти в сотейнику оливкову олію і обсмажити овочі до прозорості цибулі (близько 7 хв.). Влити в сотейник устричний соус і соус Tabasco, додати мед, акуратно перемішати і зняти з вогню. Раковини устриць відкрити і відокремити молюсків. Устриці в раковинах викласти на сервірувальне блюдо, посипане великої кухонної сіллю. У кожну раковину покласти трохи обсмажених овочів і збризнути омаровим маслом. Прикрасити страву половинкою лайма, гілочкою розмарину і гілочкою помідорів черрі.

Рада. Омаровое масло можна приготувати самостійно. 1 кг омара (можна замінити раками або креветками) залити 1 л соняшникової олії, додати по 20 г солодкої паприки і куркуми. Довести до кипіння і готувати на повільному вогні 1 ч. Остудити, процідити. Зберігати в холодильнику в герметичній ємності.

Saveurs — російське видання популярного кулінарного журналу, що випускається у Франції.

Франція — визнана столиця не тільки моди, але і, звичайно ж, їжі. Французька кухня відома на весь світ своєю вишуканістю як у приготуванні, так і у подачі страв та сервіруванні столу. Франція залишається одним з останніх бастіонів неприйняття індустрії фастфуду, опираючись на свою традицію довгих трапез з повною сервіровкою і вдома, і в ресторані. Особливою гордістю французів є вина. Ця культура знаходить своє відображення у гастрономічному журналі Saveurs.

У Франції Saveurs видається с1989 р. і є одним з найбільш популярних глянсових журналів про їжу. У журналі Saveurs широко представлена гастрономічна тематика, тут охоплюються всі напрямки, пов’язані з їжею: вишукані рецепти для справжніх гурманів, актуальні поради по сервіровці столу і подачі страви, підбір новинок для столового інтер’єру, огляди екзотичних продуктів, статті про мандрівки по цікавих місцях, і, звичайно ж, окрема увага приділяється темі вина та інших напоїв.

Журнал не диктує моду на їжу і не аналізує її. Saveurs розповідає, як створити справжні кулінарні шедеври, як навчитися отримувати задоволення не тільки від їжі, але і від процесу приготування страв. Журнал не спирається на думку критиків, а пропонує читачеві особисто відчути всі тонкощі кулінарного майстерності. Самостійне приготування страв набуває все більшу популярність, саме тому Saveurs цікавий в рівній мірі і чоловікам, і жінкам — усім, хто стежить за модними віяннями і хоче краще орієнтуватися у світі смаків.

На правах інформаційного бюлетеня