«зебра»: пиріг на кефірі

11

«зебра ” – пиріг, який завоював серця багатьох господинь. Здавалося б, з простих продуктів виходить смачний десерт, який відрізняється ніжною текстурою і приємним шоколадним смаком. Більше того, він виглядає оригінально завдяки поєднанню світлих і темних шарів. Як його приготувати? рекомендуємо випробувати нескладний рецепт.

Пиріг “зебра”: простий рецепт

Часом диву даєшся, до чого винахідливі деякі господині. Завдяки їх невгамовної фантазії, талантам зі звичних продуктів виходять справжні витвори кулінарного мистецтва. До цієї категорії відноситься пиріг “зебра”.

Простий пиріг виглядає ефектно, тому цей десерт — відмінний варіант для святкового чаювання. Рецепт пирога “зебра” добре знайомий бабусям і мамам. Вони досягли вершин кондитерського мистецтва в його приготуванні.

Пропонуємо спекти самий виграшний варіант з усіх, що представлені на кулінарних сайтах і форумах, — пиріг «зебра» на кефірі. Рецепт вражає лаконічністю.

Для приготування знадобляться такі продукти:

  • кефір (жирність значення не має) — 1 стакан;
  • цукровий пісок — 1 стакан;
  • курячі яйця — 3 шт.;
  • маргарин — 150 г;
  • борошно — 3 склянки;
  • какао — 3 ст.л.;
  • сода — 1 ч. Л.;
  • ваніль або 2 краплі ванільної есенції.

Кисломолочна основа забезпечить легку, майже повітряну текстуру пирога, а за допомогою какао досягнете контрастності шарів. Завдяки цьому ефекту (світлим і темним верствам) пиріг і придбав свою назву — «зебра».

читайте також: швидкий пиріг на кефірі з варенням

Як приготувати пиріг «зебра» на кефірі

Як приготувати пиріг — тема окремого кулінарного дослідження. Візьміть до уваги кілька порад, які підкажуть, як спекти пиріг «зебра»:

  • у глибоку ємність влийте кефір. Якщо він був в холодильнику, то дайте йому нагрітися до кімнатної температури, тоді всі процеси будуть проходити ефективніше.
  • всипте в кефір соду і перемішайте. Вона увійде в реакцію з кислим середовищем, і на поверхні з’являться бульбашки.
  • на водяній бані розтопіть маргарин.
  • збийте міксером яйця з цукром і ваніліном.
  • влийте в яєчну суміш розтоплений, але не гарячий маргарин. Змішайте її з кефіром.

  • просійте борошно через сито і всипте її в отриману яєчно-кефірну масу. Перемішайте, щоб не було грудочок. Тісто має по консистенції нагадувати густу сметану.
  • розділіть отриману масу на 2 рівні частини. В одну з них додайте какао і розмішайте.

Або:

  • використовуйте для випікання силіконову або роз’ємну форму. Змастіть стінки і дно рослинним маслом.
  • виливайте по черзі то одне тісто, то інше так, щоб вийшли шари. По завершенні процесу візьміть довгу шпажку і зробіть розлучення — проведіть кілька пересічних ліній по діагоналі пирога.

Випікайте “зебру” 40 хвилин в духовій шафі при температурі 180 градусів.

Якщо немає будинку маргарину, не впадайте у відчай. Замініть його 50-ма грамами вершкового масла, а соду погасіть в оцті. Також можна вчинити і з кефіром. З його роллю впорається будь-яка кисломолочна продукція.

“зебра” порадує око і подарує приємні смакові відчуття. Принадність цього пирога в тому, що немає потреби шукати варіанти начинки або возитися з кремовими наповнювачами. Готується він просто і досить швидко. Якщо гості на порозі, то у господині під рукою завжди є рецепт «зебри».

читайте також: випічка з кефіру і сиру в мультиварці