Заварний крем зі згущеним молоком — 10 класичних рецептів для тортів, бісквітів, тістечок

20

у численному сімействі класичних заварних кремів, десерт зі згущеним молоком займає особливе місце. Без сумніву, це фаворит серед своїх побратимів. Ніжний, легкий, прекрасно тримає форму-кондитери і господині люблять його за легкість приготування і універсальність застосування. Впевнена, в арсеналі кожного, хто займається випічкою, повинен бути хоча б один рецепт крему на згущеному молоці домашнього приготування. заварний крем багатогранний за призначенням. Підійде для вирівнювання і просочення бісквітного торта, знаменитого наполеона, молочної дівчинки, класичних медовиків, карпатки. Їм начиняють еклери, вафельні трубочки, профітролі, використовують для інших тістечок, якщо їх необхідно просочити або прикрасити. З цим десертом навіть найпростіші коржі стануть вишуканими і порадують найніжнішим смаком.

Класичний наповнювач, приготований на заварний технології, готується з вершковим маслом, на молоці, з яйцями. Хоча, немає правил без винятку, тому в запропонованій добірці ви знайдете рецепти без яєць, молока і навіть без масла.

Перед вами класика приготування крему на молоці, олії з крохмалем. Стане в нагоді скрізь, де необхідний наповнювач на заварний технології.

  • згущене молоко-300 гр.
  • молоко-400 мл.
  • вершкове масло-150 гр.
  • борошно-80 гр.
  • ванільний цукор-20 гр.

Важлива умова для збивання найсмачнішого заварного крему – всі складові повинні збігатися по температурі. Не поспішайте, обов’язково повністю охолодіть молочну масу.

Як заварити:

  1. зігрійте молоко в каструлі, довівши майже до закипання.
  2. при появі перших ознак кипіння закиньте цукор і борошно.
  3. варіть, інтенсивно помішуючи, щоб розбити всі грудочки, протягом 7 хвилин.
  4. відставте, почекайте, поки маса охолоне.
  5. введіть розм’якшене масло, влийте згущене молоко. Ретельно збийте міксером до пишності і однорідності.

Заварний крем зі згущеного молока з крохмалем

Дуже густий і пишний, відмінно підходить для прошарку бісквітів, наповнення тістечок.

Візьміть:

  • молоко – 1 стакан.
  • яйця-2 шт.
  • згущене молоко – 180 гр.
  • вершкове масло-150 гр.
  • цукровий пісок-50 гр.
  • ванільний цукор-пакетик.
  • крохмаль-велика ложка з гіркою.

Покроковий рецепт:

Починайте готувати відразу в посуді, в якій станете заварювати, а саме: в каструлі з товстим дном. Розбийте в неї яйця, засипте звичайний і ванільний цукор.

Спочатку просто добре перемішайте віночком до однорідного стану. Додайте крохмаль. Продовжуйте працювати віночком, розбивши всі грудочки.

Влийте молоко кімнатної температури. Злегка перемішайте.

Поставте каструльку на плиту. Почніть прогрівати вміст на помірному вогні. При цьому безперервно перемішуйте вміст. Через кілька хвилин суміш почне густіти.

Не зупиняйтеся, продовжуйте заважати, особливо активно, коли маса стане грудочками. Не лякайтеся, це нормальний процес.

Незабаром заварна основа стане щільною, грудок не залишиться. Вимкніть плиту, накрийте каструльку рушником, притисніть зверху кришкою. Залиште на столі до повного охолодження.

Вершкове масло дістаньте заздалегідь, залиште полежати при кімнатній температурі, щоб воно стало м’яким. Поріжте його кубиками, складіть в миску.

Додайте згущене молоко. Збийте міксерів, перетворивши в єдину масу.

Почніть додавати молочну основу. Кладіть потроху, по одній-дві ложки.

Продовжуйте збивати, поки основа не з’єднається з масляною складовою. І тільки після цього закладайте наступну порцію.

В результаті такого поетапного збивання, заварний крем вийде не тільки густим і щільним, але і повітряним.

Чи не буде плисти при наповненні тортів, тістечок інших десертів, буде відмінно тримати форму.

Заварний крем з вареним згущеним молоком

Готується, як і раніше, на молоці і маслі, з крохмалем.

Знадобиться:

  • молоко-500 мл.
  • яйця-2 шт.
  • варене згущене молоко-100 гр.
  • вершкове масло-150 гр.
  • борошно-столова ложка.
  • цукор-250 гр.

Покроковий рецепт:

Поставте молоко на конфорку, включіть, почніть прогрівати.

Вбийте в миску яйця, додайте цукор. Збийте, потім закиньте борошно, крохмаль, стакан теплого молока. Ще раз добре попрацюйте віночком, щоб суміш стала однорідною, схожою на рідке тісто.

Як тільки в каструлі з молоком з’являться перші бульбашки, потихеньку, тонкою цівкою, почніть заливати яєчну складову. Одночасно інтенсивно працюйте віночком.

Як тільки суміш почне» схоплюватися”, трохи загусне, відставте каструлю з конфорки. На все піде не більше 2 хвилин. Коли вимкніть плиту, ще з хвилину помішуйте крем, щоб не з’явилося плівки на поверхні. Трохи остудіть масу.

Додайте варене згущене молоко. Розмішуйте, поки вона не розійдеться по всій масі. Відставте до повного охолодження.

Заздалегідь дістаньте масло, збийте його до білого міксером.

У кілька прийомів додайте масло в суміш зі згущеним молоком. Вводите потроху, старанно вимішуючи кожну порцію.

Рецепт заварного крему для» наполеона ” зі згущеним молоком

Відмінність крему для знаменитого торта в технології приготування, завдяки якій він швидко готовий до використання.

Потрібно:

  • молоко – 350 мл
  • масло – 300 гр.
  • згущене молоко – 250 гр.
  • цукор-250 гр.
  • яйця-3 шт.
  • борошно-20 гр.

Приготування:

  1. розбийте в миску яйця, розбовтайте віночком. В окремій посудині з’єднайте цукор з борошном, потім введіть в яйця. Збивши.
  2. залийте в каструлю молоко, зігрійте до закипання.
  3. влийте яєчну бовтанку і заваріть, швидко-швидко помішуючи вміст. Працюйте віночком, не перестаючи, поки суміш не стане досить густою.
  4. відразу покладіть згущене молоко, варіть при тихому кипінні близько 7 хвилин.
  5. вимкніть конфорку, додайте масло. Розмішайте, щоб воно розчинилося. Потім ретельно збивайте міксером протягом 3 хвилин. Крем вийде пишним і щільним.

Ще один приклад приготування наповнювача для бісквітної випічки, еклерів та інших тістечок. У десерту висока щільність, він не осідає, навіть якщо наноситься товстим шаром. До того ж, вони добре просочують коржі.

Необхідно:

  • згущене молоко-250 гр.
  • сметана-300 гр.
  • яйце.
  • масло-200 гр.
  • борошно – 40 гр.

Технологія приготування:

  1. розітріть яйце з борошном і цукровим піском.
  2. додайте сметану, розмішайте. Поставте миску з сумішшю на водяну баню. Прогрівайте, поки вона не стане густою.
  3. додайте 50 гр. Масла, розмішайте. Зніміть з лазні, повністю остудіть основу для крему.
  4. решта 150 гр. Розм’якшеного масла збийте зі згущеним молоком.
  5. складіть обидві маси в єдину ємність, гарненько збийте і відразу використовуйте за призначенням.

Як приготувати заварний крем зі згущеним молоком і вершками без яєць і масла

Рецепт для тих, хто не переносить яйця, і змушений відмовитися від страв з ними. Але навіть без яєць і масла крем виходить високої якості, щільним і дуже ніжним, з вершково-карамельним смаком.

Інгредієнти:

  • згущене молоко-380 гр.
  • вершки – 200 мл
  • молоко – 250 мл
  • цукровий пісок – 20 гр.
  • ванілін-щіпка.

Приготування:

  1. складіть в миску цукор, борошно, ванілін, перемішайте сухі інгредієнти.
  2. влийте молоко, поставте варитися. Після закипання зменшіть потужність вогню, варіть при тихому кипінні 10 хвилин.
  3. зніміть з конфорки, залиште остигати.
  4. збийте остигнула масу з вершками, потім додайте згущене молоко і м’яке масло. Ще раз попрацюйте міксером протягом 5 хвилин, перетворивши масу в крем.

Шоколадний заварний крем зі згущеним молоком і какао

Шоколадний крем особливо любимо ласунами, оскільки здатний виступити, як самостійний десерт.

Беремо:

  • масло-200 гр.
  • цукор-200 гр.
  • варене згущене молоко-150 гр.
  • борошно-100 гр.
  • порошок какао – 75 гр.
  • молоко-літр.
  • ваніль – 1 гр.

Як зробити:

  1. просійте борошно, введіть її в молоко, засинаючи поступово і ретельно вимішуючи грудочки.
  2. збийте міксером, поставте на середній вогонь, почніть повільно прогрівати. Обов’язково помішуйте вміст, поки не з’являться перші ознаки кипіння.
  3. остудіть суміш. Після додайте масло,Попрацюйте міксером, щоб маса стала однорідною.
  4. у процесі збивання суміші поступово введіть цукор і згущене молоко.
  5. в кінці закиньте порошок какао, пробийте ще 1-2 хвилинки і закінчите збивання.

Домашній заварний крем для еклерів

Ще одна версія чудесного крему-десерту зі згущеним молоком. Вийде особливо пишним, завдяки чому стане в нагоді для начинки еклерів і прикраси верху тортів і тістечок.

Беремо:

  • молоко-200мл.
  • масло-120 гр.
  • згущене молоко-250 гр.
  • жовтки-6 шт.
  • цукрова пудра-200 гр.
  • коньяк – 40 мл.

Приготування:

  1. розітріть в мисці жовтки з цукровою пудрою.
  2. зігрійте молоко. При появі бульбашок влийте яєчну масу. Швидко перемішайте.
  3. варіть на найменшому вогні, постійно помішуючи, поки маса не загусне. Потім повністю охолодіть основу.
  4. розм’якшіть масло, заздалегідь діставши його з холодильника, збийте міксером до білого кольору.
  5. перекладіть в молочну основу крему. Знову попрацюйте міксером.
  6. влийте коньяк, покладіть згущене молоко. Продовжуйте збивати, поки маса не стане густої консистенції.

Рецепт без молока

Декорувати торт можна кремом, звареним без молока, на водяній основі. Вийде м’яким, стійким і смачним.

  • згущене молоко-380 гр.
  • вода – 150 мл.
  • вершкове масло-150 гр.
  • жовтки-6 шт.

Приготування:

  1. змішайте в окремій посудині воду, жовтки, згущене молоко.
  2. поставте на плиту, варіть на середньому вогні до загустіння.
  3. коли маса охолоне, додайте м’яке масло. Збийте до стану крему за допомогою міксера.

Відео-рецепт крему на згущеному молоці без масла

Не біда, якщо з якої-небудь причини вам необхідно відмовитися від вершкового продукту. Десерт ви спробуєте обов’язково-беріть на замітку. Смачного, нехай наші десерти будуть з начинкою з найсмачнішого заварного крему на згущеному молоці.