Як зробити піцу вдома, як в піцерії

14

як зробити піцу вдома? просто, якщо правильно підібрати інгредієнти. Раніше ця страва вважалася їжею італійських бідняків. Сьогодні ж відкриті пироги присутні на буденних і святкових столах всіх верств суспільства.

Піца “маргарита«: рецепт, як в піцерії

Цікаво, що спочатку ця піца називалася» патріотичною” через колірної гами італійського прапора. Але в 1889 році королеві маргариті савойської дуже сподобалося блюдо, тому назву поміняли в її честь.

Тепер «маргарита» — це основа меню будь-якої піцерії. Але чи можна вдома приготувати таку ж смачну і ароматну випічку? можна! головні секрети піци-це правильне тісто і свіжі інгредієнти.

Для цього підготуйте такі продукти:

  • вода-320 мл;
  • оливкова олія — 50 мл;
  • свіжі дріжджі — 15 г;
  • борошно — 500 г;
  • сіль — 10 г.

Начинка для піци складається з:

  • в’ялених і свіжих помідор — по 4 шт.;
  • сиру моцарели-200 г;
  • масла оливкового — 1 ст. Л.;
  • перцю і солі;
  • базиліка.

Готуємо вдома! ось поетапний рецепт піци:

  1. глибоку ємність наповніть теплою водою і розмішайте там дріжджі.
  2. додайте в рідину масло і сіль, перемішайте.
  3. два рази просійте борошно, щоб наситити киснем. Так тісто вийде тонким і повітряним.
  4. всі продукти змішайте і замісіть.
  5. вимішуйте тісто близько 10 хвилин до однорідності і еластичності. Додайте трохи борошна, щоб основа не прилипала до рук.
  6. сформуйте з тіста кулю, накрийте рушником і залиште.
  7. тим часом приготуйте соус. Натріть 1 свіжий помідор, відправте сік в блендер. До нього досипте в’ялені томати, 5 листків базиліка, сіль і масло. Перебийте в однорідне пюре.
  8. дістаньте тісто. Розділіть на три рівні частини. Посипте пергамент борошном і розкачайте. Так легше відправити тонкий корж на деко.
  9. коржі робіть круглої форми товщиною 2-3 мм.
  10. загніть краю на 2-3 см всередину, формуючи бортики.
  11. змастіть основу соусом. Зверху рівномірно розподіліть нарізані кільцями помідори, моцарелу і листя базиліка.
  12. поставте блюдо в розігріту до 250 °с духовку. Потім зменшіть температуру на 10 °с. Приготування піци закінчиться через 10-15 хвилин.

Така випічка вийде соковитою і порадує всю сім’ю ніжним і вишуканим смаком.

читайте також: рецепт піци простий і швидкий

Піца пепероні в домашніх умовах, як в піцерії

Цей вид піци популярний у всьому світі протягом десятиліть. Але в нашій країні сорт досі вважається екзотичним. У чому особливість італійського блюда?

Назва “пепероні” – це такий сорт ковбаси з гострим перцем. Тому смак випічки досить пікантний і пекучий.

Традиційний рецепт піци заснований на тонко розкатаному тісті. В італії кухарі розминають його руками, підкидаючи в повітрі. А вдома можна обійтися качалкою.

Як приготувати піцу пепероні? знадобляться такі складові:

  • пшеничне борошно – 225 г;
  • сухі дріжджі — 8 г;
  • сіль — 10 г;
  • цукор — 20 г;
  • оливкова олія — 1 ст. Л.;
  • вода або молоко — ½ ст.

Для начинки візьміть:

  • ковбасу пепероні – 250 г;
  • сир моцарелла — 300 г;
  • томатний соус — 200 г;
  • цибуля — 1 шт.

Дізнайтеся, як зробити піцу:

  1. підігрійте воду або молоко. У теплій рідині розмішайте цукор і сіль, додайте оливкову олію.
  2. сухі дріжджі з’єднайте з просіяного борошном.
  3. змішайте сухі і рідкі інгредієнти, замісіть туге і еластичне тісто.
  4. залиште підходити на півгодини.
  5. приготуйте начинку. Наріжте ковбасу кільцями, то ж зробіть з моцарелою і цибулею.
  6. розкачайте тісто прямо в круглій формі.
  7. розподіліть томатний соус по поверхні.
  8. викладіть кільця моцарели, потім ковбасу і цибулю.
  9. поставте блюдо в розігріту духовку (до 200 °с). Випікайте 15 хвилин.

Перед подачею присипте піцу зеленню.

Як бачите, рецепт тесту не відрізняється, різняться лише начинки.

Для наповнення відкритого пирога використовуйте все, що є в холодильнику.

Витратьте трохи зусиль, щоб порадувати сім’ю смачним блюдом.

читайте також: піца на сковороді швидко