Як здивувати гостей? Приготувати млинцевий пиріг з сирною начинкою.

1




Якщо ви жодного разу не готували млинцевий пиріг, важко знайти більш підходяще для нього час, ніж Масляна. Таке блюдо відмінно підійде в якості десерту до святкового столу, а ще стане прекрасним сніданком або доповненням до чаю.

Інгредієнти:

Для млинців:
✔ 500 мл молока
✔ 2 яйця
✔ 140 гһ борошна
✔ 1 ст. л. цукру
✔ 1/8 ч. л. солі
✔ Рослинне масло для смаження

Для сирної начинки:
✔ 350 гр сиру
✔ 1 яйце
✔ 100 гр цукру (чи за смаком)
✔ 100 гр сметани

Для сметанною заливки:
✔ 350 гр сметани
✔ 1 яйце
✔ 50 гр цукру (чи за смаком)
✔ 10 гр ванільного цукру

Процес приготування:
1. Приготувати млинці: яйця злегка збити віночком з сіллю і цукром. Додати борошно, половину молока і розмішати до однорідного стану. Додати молоко, що залишилося і знову розмішати. Сковороду діаметром 24 см змастити маслом перед випіканням першого млинця, розігріти на середньому вогні. Налити в сковороду ополоник тесту, нахилом сковороди рівномірно розподілити по всьому дну. Готувати, поки тісто зверху рівномірно не схопиться. Перевернути млинець і готувати із зворотного боку ще одну хвилину. Готовий млинець перекласти на тарілку. Таким чином приготувати млинці з усього тесту.
2. Приготувати сирну начинку: сир за бажанням протерти через сито. Додати до сиру яйце, цукор, сметану, перемішати.
3. В якості форми краще всього використовувати круглу форму або кільце діаметром 16-18 див. Дно і боки з зовнішньої сторони закрити декількома шарами фольги, боки форми з внутрішньої сторони змастити вершковим маслом. Викласти внахлест три млинчика так, щоб всередині форми була тільки одна половина млинчиків, друга повинна звисати за краї кільця. Ще один млинець викласти в центр форми.
4. Викласти у форму половину начинки, розрівняти. Зверху викласти два млинчика. Потім викласти другу половину начинки і знову розрівняти. Загорнути краї млинчиків всередину так, щоб начинка не була видна.
5. Включити духовку розігріватися до 180 градусів. Приготувати сметанную заливку: змішати сметану з яйцем, звичайним і ванільним цукром. Вилити сметанную заливку на пиріг.
6. Випікати пиріг в середині розігрітій духовці близько 30 хвилин. Вимкнути духовку, відкрити дверцята і не виймати пиріг з духовки, поки вона не охолоне. Остиглий пиріг акуратно вийняти з кільця, перекласти на тарілку і прибрати в холодильник мінімум на 6 годин.

Порада: якщо приготування пирога здається вам складним, просто почніть млинці з сиром, скрутіть в рулетики і запечіть в духовці — вийдуть налисники (на фото нижче).

Как удивить гостей? Приготовить блинный пирог с творожной начинкой

Відкриваємо масляний тиждень: п’ять рецептів смачних млинців (вам захочеться ще!)