Як вибрати модульні кухні

1-21-2021

 

При виборі конфігурації вашої майбутньої кухні варто звернути увагу на розміри і форму приміщення. Для невеликих за площею і / або вузьких приміщень прекрасно підійде лінійна (пряма, кухня), для не вузьких приміщень – кутова кухня. Також хочемо порекомендувати замовити  модульні кухні  на сайті по найкращим цінам.

Після того як ви визначилися з конфігурацією майбутньої кухні, варто дізнатися розміри кухонного обладнання: мийки та плити (варильної поверхні).

Мийка.

Бувають двох типів врізна (вирізається отвори з стільниці під розміри і форму мийки) і накладна (накладається на кухонний модуль замість стільниці). Накладні мийки мають стандартну ширину 50, 60 або 80 см.

Плита.

Для того що б якісно спроектувати майбутню кухню потрібно знати розміри плити (варильної панелі). Як правило, стандартна ширина плити становить 50 або 60 см.

Після того як ви зібрали всі вихідні дані, ви можете звернутися до наших фахівцем які можуть зробити за вас 2-4 етап і надати всі дані в зручному форматі.

Якщо ж ви хочете все зробити самостійно, то переходите до наступних етапів.

2 етап. Підбір нижніх шафок (модулів)

При проектуванні нижнього кухонного ряду варто звернути увагу на наступних рекомендацій:

  • при розстановки кухонних модулів і обладнання ми рекомендуємо залишати, як мінімум, по 40 см робочого простору від кожної зі сторін варильної панелі (плити).
  • відстань від плити до мийки має бути не менше 60-90 см.тому що це основна робоча поверхня.
  • у зоні між мийкою і варильною поверхнею зручно розмістити висувні ящики. У них можна зберігати миючі засоби, столові прилади, і інші потрібні предмети.
  • для більш ефективної роботи витяжки, відстань від варильної панелі до витяжки має бути 70-75 см для електричної плити і 75-80 см для газової плити.
  • пральну і посудомийну машину розташовуйте якомога ближче до мийки-зручніше підключати їх до системи водопостачання
  • намагайтеся не розміщувати духову шафу поруч з кутовим ящиком-доступ до духовки може бути незручний.

Точні розміри і схеми всіх модулів можна переглянути, пройшовши за посиланнями нижче:

1. При підборі кухонних модулів варто звертати уваги на ширину шафки (15, 30, 40, 50, 60, 70, 100 см). Глибина (з урахуванням стільниці) і висота кухонних модулів стандартна – 60 і 85 см відповідно.

Якщо конфігурація вашого кухонного гарнітура кутова-варто починати підбір нижнього ряду з кутового модуля (стіл кутовий 1000 – для делі, прага, грація, сіті)

3 етап. Підбір верхніх шафок (модулів)

Підібрати верхні шафки набагато простіше, ніж нижні.

Ширина верхніх шафок може варіюватися від 30 до 100 см (30, 40, 50, 60, 70, 80, 100). Глибина і висота верхніх кухонних модулів стандартна – 30 і 60 см відповідно.

Якщо конфігурація кухні кутова то підбір верхнього ряду починається з верхнього кутового ряду (шафа 600 кутів).

При підборі верхнього ряду потрібно враховувати ширину модулів нижнього ряду, для того що б композиція візуально гармоніювала, тобто ширина верхнього модуля по можливості збігалася з шириною нижнього модуля.

4 етап. Перевірка.

Сім разів відміряй, один раз відріж. © російське народне прислів’я.

Після того як ви підібрали всі необхідні модулі ще раз все уважно перевірте ще раз:

  • вихідні дані (ще раз переміряйте габарити вашої кухні, з урахуванням кухонного обладнання та амплітуди відкриття дверей (дверцят))
  • перевірте загальні розміри обраних модулів, що б вони точно підходили під ваші вихідні дані.
  • прорахунок бюджету. Оскільки ви вже підібрали всі необхідні модулі можна прорахувати точну вартість кухні (посилання на прайс листи представлені нижче)