Як приготувати піцу в домашніх умовах?

Улюблені ласощі всіх італійців, студентів і дбайливих господинь, які не бажають, щоб який-небудь продукт з їх холодильника зіпсувався, – вгадали, що це? Звичайно ж, піца! Приготувати її самостійно може навіть той, хто ніколи раніше і близько не підходив до плити, а результат перевершить за смаком творіння кухарів з будь-якої служби доставки піци. До того ж це зовсім не дорого і дуже швидко. Також хочемо порекомендувати замовити найкращу піццу на сайті LA П’ЄЦ піца на дровах

Для того щоб приготована вдома піца максимально нагадувала те, що відповідає звичним уявленням про неї, серед компонентів начинки обов’язково повинен бути присутнім сир. В ідеалі моцарелла і пармезан, якщо ж таких немає, то підійде будь-який інший сир, навіть плавлений. Всі інші інгредієнти для начинки можуть бути якими завгодно. Класичний же варіант передбачає наявність у вашому холодильнику шинки, болгарського перцю, помідорів, томатної пасти, а також часнику, орегано і базиліка. Будь-який компонент може бути замінений чимось подібним без шкоди для якості, оскільки головний інгредієнт для піци-це ваша фантазія. Робимо тісто. Тісто для справжньої італійської піци готується так: просівається півтори склянки борошна і додається туди половина чайної ложки сухих дріжджів і одна чайна ложка солі. Все слід перемішати і залити склянкою теплої води з додаванням двох столових ложок оливкової олії.

Сухі дріжджі можна замінити звичайними, розведеними в порівнянних пропорціях, а оливкова олія – соняшниковою. Тісто потрібно вимішувати протягом 10 хвилин, після чого накрити рушником і залишити на годину – до збільшення його обсягу приблизно в два рази. Можна купити магазинне тісто, тоді рум’яна гаряча піца з’явиться на вашому столі зовсім швидко. Готуємо начинку. У той час поки тісто підходить;, необхідно включити духовку, щоб вона нагрілася приблизно до 220 градусів, і нарізати всі компоненти начинки.

Твердий сир краще натерти на тертці, моцарелу ж досить просто порізати. Збираємо піцу. Тісто розгортаємо на присипаному борошном столі і викладаємо на деко, змащене маслом – оливковою або будь-яким іншим рослинним. Одержаний коло (бажана форма піци) потрібно покрити шаром томатної пасти або іншого соусу, який є, і посипати половиною підготовленого сиру. Якщо сир двох видів, то безпосередньо на тісто кладеться більш м’який. Зверху слід укласти всі інші компоненти начинки. Отриману заготовку потрібно посипати сиром, що залишився, злегка скропити маслом і поставити в духовку приблизно на 15-20 хвилин. Їмо піцу. Останній і найприємніший етап в приготуванні піци не потребує особливих коментарях і рекомендаціях. Втім, можна додати, що класична італійська піца подається розрізаної на 8 секторів. Ну і побажати смачного, зрозуміло!