Вінегрет-класичний рецепт приготування дуже смачного і корисного салату

22

Салати

0

2 987

Вітаю вас, дорогі друзі! сьогодні я розповім вам, як приготувати смачний вінегрет покроково з фото, з чого він складається, що потрібно для заправки, скільки часу займе процес приготування і яка у страви калорійність.

Сучасні господині готують салат з рибою, м’ясом, кальмарами, мідіями, молюсками, крабами, грибами, квасолею, яблуками, консервованою кукурудзою і навіть фруктами. Важливу роль відіграє заправка. Для неї беруть мінімум 4 продукти. Як правило, це рослинна олія, чорний мелений перець, сіль і оцет. Замість оцту можна використовувати сік лимона або лайма. Вінегрет вважається швидкопсувним блюдом, тому я намагаюся готувати його вдома так, щоб не залишати на наступний день.

Інгредієнти

Відеорецепт

Користь і шкода

  1. овочева клітковина перешкоджає появі запорів і попереджає інфаркт міокарда.
  2. каротин з моркви сприятливо впливає на слизову оболонку очей, підвищуючи її захисні властивості.
  3. глутамат зеленого горошку активізує розумову діяльність.
  4. бетаїн з буряка запобігає раку печінки і кишечника.
  5. молочна кислота з солоних огірків підвищує захисні властивості організму в боротьбі з вірусами.
  6. бурякові флавоноїди підвищують міцність і еластичність судинних стінок.
  7. м’якоть буряка усуває симптоми виразки шлунка.
  8. буряк покращує кровообіг і сприяє оновленню клітин печінки.
  9. картопля нормалізує кислотність шлунка.
  10. вінегрет корисно вживати вагітним жінкам. Він насичує організм необхідними вітамінами і мінералами, допомагає уникнути запорів.
  11. рекомендую не зловживати салатом людям з цукровим діабетом і остеопорозом, оскільки в буряку міститься цукор та інші речовини, які можуть погіршити самопочуття.

Корисні поради

  1. варіть овочі в підсоленій воді, за винятком буряка і зеленого горошку.
  2. щоб зберегти вітаміни в картоплі, варіть його в мундирі.
  3. для додання салату тонкого і приємного смаку додайте в нього трохи молока і чайну ложку цукру.
  4. змастіть варену і нарізану буряк рослинним маслом. Тоді вінегрет матиме гарний вигляд.
  5. я додаю в воду, де варяться овочі, пару чайних ложок цукру для поліпшення їх смаку.
  6. чим більше нарізані овочі, тим менше корисних речовин вони втрачають в процесі варіння.
  7. якщо хочете зменшити втрату вітамінів, опустіть овочі в киплячу воду і закрийте кришкою.
  8. після варіння відкиньте овочі в друшляк, щоб не погіршився їх смак.
  9. очистіть від шкірки варені інгредієнти до того, як вони охолонуть.
  10. для збереження від цвілі овочів, засолених у відкритому посуді, посипте їх подрібненим хріном.
  11. не залишайте салат на світлі і під прямими сонячними променями. Зберігайте його в закритому посуді, в холодильнику.
  12. нарізайте інгредієнти кубиками.
  13. подавайте вінегрет у великому салатнику. Його слід встановити в центр столу. Поруч можна поставити мисочку подрібненого кропу.
  14. додайте цибулю в салат безпосередньо перед їжею і намагайтеся не зберігати блюдо з цибулею в холодильнику.

5 смачних рецептів вінегрету

  • з оселедцем

Любителям експериментів припаде до душі вінегрет з оселедцем. Вона прекрасно поєднується з іншими інгредієнтами, відмінно доповнює простий і смачний салат, надаючи йому родзинку. Таким блюдом ви здивуєте всіх близьких! для приготування слід взяти буряк, картопля, морква, цибуля, солону оселедець, часник і лимон. Прикрасити салат можна зеленню петрушки і кропу. Для заправки використовуйте соняшникову олію. Якщо хочете проявити креативність, візьміть замість картоплі і моркви болгарський перець і яблука, а ріпчасту цибулю замініть червоним. Пікантного смаку можна домогтися за допомогою меленого перцю і гірчиці.

  • з квасолею і грибами

Це пікантне і апетитне ласощі, яке урізноманітнює святковий стіл. Квасоля для вінегрету можна заздалегідь відварити або взяти готову консервовану. Гриби краще вибирайте білі. З ними вінегрет виходить дуже смачним. Також будуть потрібні солоні огірки, буряк, картопля, ріпчаста цибуля, чорний мелений перець і сіль. Для заправки використовуйте оцет 3% – ний і рослинне масло. Перед подачею посипте блюдо подрібненим зеленою цибулею.

  • з сьомгою

Незвичайний і шалено смачний салат, який сподобається гурманам і тим, кого складно здивувати. Для приготування знадобиться слабосолона сьомга, картопля, буряк, солоні огірки, морква, ріпчаста цибуля, оцет 9%-ний, соняшникова олія і гірчиця. Перед подачею прикрасьте блюдо часточкою лимона, зеленню петрушки і кропу, кільцями цибулі.

  • з картопляними чіпсами

Класичний вінегрет в оригінальній подачі оцінять як дорослі, так і діти. Для приготування салату використовуються смажені картопляні чіпси і ароматна заливка на основі часнику, що надає страві яскравий аромат і апетитний зовнішній вигляд. Основними компонентами в салаті виступають буряк, картопля, ріпчаста цибуля, прованські трави, мариновані огірки, рослинне масло і часник. Для маринаду потрібно холодна вода, сіль, цукор і оцет 6%-ний. Картопляні чіпси слід викласти поверх вінегрету.

  • пісний

Відмінне холодне овочеве блюдо російської кухні, що подається на закуску до святкового столу. Для приготування необхідно взяти буряк, картопля, морква, солоні огірки і ріпчасту цибулю. Заправку я люблю готувати з рослинної олії з гірчицею, оцтом і сіллю. Подавати салат рекомендую з чорним хлібом. Попередньо блюдо залиште на пару годин в холодильнику, щоб воно настоялося.

Висновок

У статті ми розібрали, як приготувати смачний класичний вінегрет, як правильно варити овочі для салату в домашніх умовах і які інгредієнти кладуть в популярні і найкращі рецепти. Таке блюдо можна зробити не тільки в свято, але і в будній день. Акуратно нарізані овочі, викладені в гарний посуд, стануть прикрасою столу, а смак вінегрету порадує навіть самих прискіпливих гостей.