Відкриваємо масляний тиждень: пять рецептів смачних млинців (вам захочеться ще!).

30




Ось і настала масляний тиждень — час частувань і гулянь! Обов’язково приготуйте смачні млинці і порадуйте своїх близькі. Ми підібрали п’ять кращих рецептів (на молоці, кефірі і навіть пиво!), тільки готуйте побільше, адже всім точно захочеться добавки.

ЗАВАРНІ МЛИНЦІ НА КЕФІРІ

Інгредієнти:
✔ 250 мл кефіру
✔ 140 гр борошна
✔ 1 велике яйце
✔ 125 мл окропу
✔ 1/4 ч. л. соди
✔ 2 ст. л. рослинного масла
✔ сіль, цукор за смаком

Процес приготування:
1. Яйце збити з цукром і сіллю, потім додати половину кефіру і як слід перемішати. Висипати всю муку і ретельно перемішувати до утворення гладкого тіста без грудочок. Потім влити залишився кефір, знову все ретельно перемішати. Всипати в окріп соду, перемішати і влити окріп з содою в тісто.
2. Смажити млинці на добре розігрітій сковороді на середньому вогні.

Открываем масленичную неделю: пять рецептов вкусных блинчиков (вам захочется еще!)

ТОНКІ МЛИНЦІ НА ПИВІ

Інгредієнти:
✔ 350 гр борошна
✔ 300 мл молока
✔ 500 мл темного пива
✔ 5 яєць
✔ 1 ст. л. цукру
✔ 1/4 ч. л. солі
✔ щіпка соди
✔ 2 ст. л. рослинного масла

Процес приготування:
1. Яйця збити з сіллю і цукром.
2. Борошно просіяти з водою. Інтенсивно перемішуючи, влити холодне молоко. Розбити всі грудочки. Продовжуючи збивати, додати яйця.
3. Відкрити пиво і відразу вилити його в тісто, перемішати і залишити тісто на 30 хвилин.
4. Якщо тісто вийшло густуватим, розвести до потрібної консистенції теплим молоком. Додати рослинне масло.
5. Випікати млинці на змащеній олією сковороді.

Открываем масленичную неделю: пять рецептов вкусных блинчиков (вам захочется еще!)

СМЕТАННІ МЛИНЦІ З НАЧИНКОЮ В ВЕРШКОВО-ШПИНАТНОМУ СОУСІ

Інгредієнти:

Для млинців:
✔ 3 яйця кімнатної температури
✔ 500 мл молока кімнатної температури
✔ 30 гр цукру
✔ 30 гр сметани
✔ 160 гр борошна
✔ 30 гр рослинного масла
✔ вершкове масло для смаження

Начинка:
✔ 300 гр філе індички або курки
✔ 1 цибулина
✔ 70 мл вершків

Соус:
✔ 1 упаковка свіжого шпинату (можна використовувати заморожений)
✔ 130 мл вершків
✔ 2 ст. л. сметани

Процес приготування:
1. Яйця, цукор, щіпку солі і половину молока збити віночком.
2. Борошно просіяти і поступово вмішати в яєчно-молочну суміш, розбиваючи всі грудочки, потім влити підігріту другу частину молока.
3. Додати сметану і рослинне масло. Випікати млинці на розігрітій сковорідці.
4. Грудку відварюємо, пропускаємо через м’ясорубку.
5. Цибулю дрібно порізати і обсмажити на олії до прозорості. Додати до нього фарш, посолити, перемішати, влити вершки і на низькій температурі тушкувати 7 хвилин.
6. На розігрітій сковороді з додаванням олії гасити шпинат хвилин 5 (вогонь краще зменшити). Налити вершки, але не давати закипіти. Через пару хвилин для густоти додати сметану.
7. На млинець викласти начинку, згорнути і полити соусом.

Открываем масленичную неделю: пять рецептов вкусных блинчиков (вам захочется еще!)

ШОКОЛАДНІ МЛИНЦІ З ГРУШАМИ

Інгредієнти:

Тісто:
✔ 500 мл молока
✔ 180 гр борошна
✔ 1/2 ч. л. розпушувача
✔ 20 гр гіркого какао (2 ст. л.)
✔ 40 гр цукру
✔ 2 яйця
✔ 25 гр розтопленого вершкового масла
✔ щіпка солі

Начинка:
✔ 500 г груш
✔ 20 гр вершкового масла
✔ 30 гр цукру
✔ 1 ч. л. лимонного соку
✔ 1 ст. л. грушевого лікеру (за бажанням)

Процес приготування:
1. Груші очистити, нарізати скибочками і скропити лимонним соком. У великому сотейнику розтопити вершкове масло, додати цукор і груші. Готувати груші, акуратно помішуючи, до м’якості. Вони повинні зм’якнути, але залишитися цілими. Остудити груші та сироп, що залишився в сотейнику. Влити в нього лікер.
2. Борошно просіяти з какао і розпушувачем, влити половину молока і швидко перемішати, щоб не утворювалися грудочки.
3. Яйця збити з цукром і сіллю, додати їх у тісто. Продовжуючи збивати, поступово влити другу частину молока. Залишити тісто відпочити на 30 хвилин.
4. Додати розтоплене вершкове масло, перемішати. Якщо тісто вийшло густуватим, розбавити до потрібної консистенції водою.
5. Сковороду розжарити і змастити вершковим маслом. Випікати млинці з двох боків до рум’яності.
6. Млинці прикрасити грушами і полити сиропом.

Открываем масленичную неделю: пять рецептов вкусных блинчиков (вам захочется еще!)

ТОНКІ МЛИНЦІ НА КЕФІРІ

Інгредієнти:
✔ 500 мл нежирного кефіру або кислого молока
✔ 55 гр борошна
✔ 1 ч. л. розпушувача
✔ 55 гр картопляного крохмалю
✔ 1/4 ч. л. солі
✔ 30 гр дрібного цукру
✔ 2 яйця + 1 жовток
✔ 1 ч. л. ванільного екстракту (за бажанням)
✔ 30 гр розтопленого вершкового масла + ще трохи для смаження

Процес приготування:
1. Яйця збити з ваніліном і цукром до повного розчинення кристалів. З’єднати з кефіром.
2. Додавати просіяне з крохмалем, сіллю і розпушувачем борошно. Ввести тонкою цівкою розтоплене вершкове масло.
3. Тісто залишити на 15 хвилин. Перед і під час смаження періодично підмішувати (щоб крохмаль не осідав).
4. Млинці смажити на добре розігрітій сковороді, при необхідності змащуючи маслом.

До чаю: готуємо млинці з солодкою начинкою

На сніданок, десерт і Масляну: готуємо французькі млинці Креп Сюзетт