Страви з кабачків прості і смачні

12

літня пора дарує будь-якій господині можливість урізноманітнити щоденне меню і здивувати домочадців і гостей. Пропонуємо приготувати страви з кабачків прості, але ситні і апетитні. Вивчіть рецепти і приступайте до створення кулінарних шедеврів.

Страви з кабачків в духовці з м’ясом

Кабачки — це хіт літнього сезону. Принадність овоча в тому, що він швидко визріває, тому має високу врожайність.

Його можна зустріти на ринках і на прилавках супермаркету з ранньої весни і до пізньої осені. Коштує кабачок копійки, а користі для організму в ньому маса.

Цей овоч дієтичний: в ньому багато клітковини і мало калорій. Він джерело корисних вітамінів і мінералів. Однак багато господинь не часто використовують його, тому що не знають, що приготувати з цього овоча.

Крім того, домочадці можуть відмовлятися від цього продукту, тому що сам по собі він позбавлений смаку.

Свій потенціал він розкриває тільки в поєднанні з іншими компонентами: правильно підібраними спеціями, іншими овочами, м’ясом.

Крім того, важливо знати, як приготувати кабачки так, щоб вони стали улюбленою стравою в сімейному меню.

Щоб усунути цю прогалину в кулінарних знаннях, ознайомтеся з тим, які страви з кабачків можна зробити.

Випробуйте представлені рецепти з кабачків, здивуйте близьких своїми вміннями і здібностями.

Ось що можна приготувати з цього сезонного овоча:

  • кабачкова лазанья.

Якщо хочете зробити ситне, але дієтичне блюдо, на яке витратите від сили 50 хвилин (з часом запікання), тоді лазанья з кабачків саме те, що шукаєте.

На відміну від традиційної лазаньї це блюдо зберігає всю красу поєднання овочевої та м’ясної начинки, але калорійність зменшує в половину.

Для його приготування знадобиться:

  • фарш (курячий або яловичий) — 0,8 кг;
  • великі кабачки — 3 шт.;
  • твердий сир — 300 г;
  • цибуля і перець — по 2 шт.;
  • томати — 4 шт.

Соус приготуйте з таких продуктів:

  • борошно – 5 ст. Л.;
  • молоко — 0,5 л;
  • вершкове масло — 5 ст. Л.;
  • мускатний горіх — ½ ч. Л.

Для обсмажування візьміть рослинне масло (70 мл), перчіть і соліть блюдо, орієнтуючись на власні смакові пристрасті.

У технології цієї страви важливо дотримати такі етапи:

  • підготовка кабачків.

Кабачки замінять листя лазаньї, тому помийте овочі і наріжте їх тонкими смужками (до 3 мм), розрізаючи уздовж.

Якщо ріжете ножем і пластинки вийшли товстуватими, то підсмажте їх на сковороді-гриль без масла.

  • підготовка фаршу:
  1. очистіть цибулю і дрібно наріжте кубиками, перець поріжте тонкою соломкою, томати надріжте зверху, обдайте окропом, зніміть шкірку і наріжте кубиками.
  2. цибулю і фарш обсмажте протягом 10 хвилин на сковороді. Використовуйте невелику кількість рослинного масла.
  3. додайте в м’ясну начинку томати і перець. Протушкувати цей мікс ще 7 хвилин. Доведіть смак за допомогою солі і перцю.
  • підготовка соусу:
  1. пересмажте борошно на вершковому маслі.
  2. введіть тепле молоко. Помішуйте суміш, доведіть її до загустіння. Додайте приправи, в тому числі мускат.
  • термічна обробка.

Цей етап найпростіший: викладіть перший шар соусу бешамель, шар кабачків і шар фаршу.

Повторюйте цей порядок дій до тих пір, поки форма не буде повною. Верхній шар кабачків присипте натертим сиром.

Запікайте кабачкову лазанью 25 хвилин при температурі 180 °с.

  • фаршировані кабачки.

Це смачна страва-альтернатива голубцям і тефтелям. Щоб його приготувати (на 4 порції), використовуйте:

  • кабачки — 3 шт.;
  • фарш — 0,5 кг;
  • рис — ½ склянки;
  • цибуля — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • томати — 2 шт.;
  • твердий сир-200 г.

Для обсмажування знадобиться рослинне масло, а для доведення смаку використовуйте базові спеції — сіль і перець.

Ось як зробити це блюдо:

  1. у підсоленій воді відваріть рис до готовності.
  2. кабачки наріжте поперек на порційні шматочки висотою 5-6 см. Виріжте або виберіть десертною ложкою середину. Цю м’якоть подрібніть.
  3. моркву і цибулю очистіть. Коренеплоди натріть на тертці, а цибулю поріжте кубиками. Спассеруйте овочі на рослинному маслі.
  4. в ½ овочевої суміші додайте подрібнені кабачки, обсмажте все і викладіть до рису і фаршу, а ½ залиште на сковороді і додайте в неї нарізані кубиками томати (можете замінити 200 мл томатного соку), доведіть зажарку до кипіння.
  5. у глибокій ємності перемішайте всі підготовлені інгредієнти. Використовуйте сіль і перець, щоб довести смак до досконалості.
  6. підготовлені порційні шматочки кабачків нафаршируйте приготовленою начинкою, викладіть їх в жароміцну ємність і залийте томатним соусом. Слідкуйте, щоб він повністю не закрив кабачки.
  7. сир натріть на тертці і посипте кожен порційний шматочок.

Цю страву приготуєте в духовці за 25-30 хвилин при температурі 180 °с.

Такі страви вийдуть ситними і дієтичними. Вони легко засвоюються організмом, додають сил і енергії.

Що приготувати з кабачків і цвітної капусти

Частий гість літніх овочевих майданчиків — цвітна капуста.

Ця сільськогосподарська культура дуже корисна і поживна. Тому, вирушаючи на ринок за овочами, не забудьте її купити.

А що приготувати з кабачків і цвітної капусти, дізнаєтеся з цієї публікації.

Ось найкращі рецепти:

  • кабачкові оладки.

Ця страва полюблять навіть переконані м’ясоїди.

Для нього знадобляться такі інгредієнти, як:

  • цвітна капуста і кабачки – по 0,4 кг;
  • зелень (кріп і зелене перо цибулі) — 50 г;
  • курячі яйця — 3 шт.;
  • часник — 3-4 зубчики;
  • борошно — 5 ст. Л.

Для обсмажування підготуйте рослинне масло (200 мл), з приправ використовуйте сіль і перець.

Приготування овочевої суміші для оладок-завдання в 2 кроки. Слід зробити так:

  • підготувати суміш:
  1. очищені кабачки натріть на крупнофракційної тертці, посоліть, дайте відстоятися 10 хвилин і злийте сік. Капусту відваріть в підсоленій воді (досить 5 хвилин), відкиньте на друшляк і подрібніть в блендері.
  2. приправте приготований мікс. Для цих цілей використовуйте сіль і суміш перців.
  3. додайте в нього яйця, борошно, дрібно посічену зелень і часник. Все перемішайте до однорідності.
  • посмажити .

Викладайте столовою ложкою суміш на розігріту сковороду, куди попередньо налийте рослинного масла. Обсмажуйте, поки не утвориться рум’яна скоринка.

Щоб овочеві оладки добре присмажилися, максимально зменшіть температуру.

Ця страва найкраще поєднується зі сметанним соусом або домашнім кетчупом.

  • запіканка.

читайте також: страви з кабачків в духовці з сиром

Використовуйте такий набір інгредієнтів:

  • кабачки-2 шт.;
  • цвітну капусту-1 качан (500 г);
  • яйця-3 шт.;
  • м’який сир — 200 г;
  • твердий сир — 250 г;
  • зелень (кріп і пір’я зеленої цибулі) — до 50 г;
  • панірувальні сухарі — 3 ст. Л.;
  • рослинна олія — 100 мл.

Готувати запіканку слід так:

  1. помиту кольорову капусту розділіть на суцвіття. Всі жорсткі ніжки видаліть. Відваріть в злегка підсоленій воді так, щоб вона стала м’якою, але не розвалювалася.
  2. очищені від шкірки кабачки натріть на крупній тертці, посоліть, відіжміть отриману суміш, щоб позбутися від соку.
  3. змішайте капусту і кабачки, додайте яйця, подрібнену зелень, цибулю, м’який сир і панірувальні сухарі. Перемішайте все ретельно. Якщо потрібно, то доведіть смак до досконалості за допомогою суміші перців і солі.
  4. у змащену жароміцну ємність викладіть отриманий овочевий мікс.
  5. підготуйте сир-натріть на тертці. Присипте зверху запіканку.

Це блюдо готове через 30 хвилин запікання в духовці при умові, що температурний режим буде не нижче 180 °с.

Ці страви ситні і апетитні, з ними можна поекспериментувати, додавши сезонних овочів, таких як помідори, солодкий перець, баклажани тощо

Що можна приготувати з кабачків дитині

Діти, як правило, неохоче їдять страви, приготовані з кабачків. Їм не завжди подобається смак цього овоча.

Однак це не привід відмовлятися від продукту і позбавляти дитину вітамінів і мінералів, які містяться в кабачках.

Спробуйте приготувати страви за представленимиРецептами, можливо, малюк змінить думку:

  • омлет з кабачками.

Починайте з простого, але дієвого способу введення того чи іншого нелюбимого овоча в раціон харчування дитини, — маскуйте його. Зробіть пишний і живильний омлет з секретним компонентом.

Для нього знадобиться:

  • кабачок – 70 г;
  • курячі яйця — 2 шт.;
  • молоко — 50 мл.

Рослинна олія (3 ст.л.) знадобиться, щоб спасерувати кабачок.

Омлет приготуйте таким чином:

  1. очищений від шкірки кабачок дрібно порубати і обсмажте до прозорості на рослинному маслі.
  2. підготуйте звичайну омлетну суміш: збийте яйця з молоком. Додайте в нього обсмажений кабачок. Надайте смак, додавши дрібку солі.
  3. змастіть стінки глибокої ємності (миски, сотейника) маслом. Перелийте туди суміш.
  4. готуйте страву протягом 20 хвилин на водяній бані. Для кращого ефекту накрийте кришкою.

Вийде поживний і дієтичний омлет. Він принесе радість і принесе користь дитині.

  • кабачкова ікра.

Це незамінна річ для перекусів або доповнень до каш, м’ясних страв. Пюреобразная апетитна суміш швидко зникає з тарілок дітей.

Щоб її приготувати, візьміть по одному кабачку, великому помідору, моркви, цибулині.

Знадобиться рослинне масло, а з приправ використовуйте тільки сіль.

Ікра готується таким чином:

  1. кабачок очистіть від шкірки, натріть на середній тертці. Таким же чином поступите з морквою.
  2. цибулю очистіть і наріжте кубиками.
  3. з томата зніміть шкірку і поріжте на кубики.
  4. налийте в сотейник соняшникову олію і викладіть туди овочі. Посоліть суміш і тушкуйте не менше 10-15 хвилин.
  5. збийте готові овочі блендером і подавайте малюкові.

Запропонуйте дитині намазати ікру на грінки. Побачите, що вона припаде йому до душі.

Принадність цього овоча в раціоні дітей в тому, що він не викликає харчової алергії, не призводить до ожиріння, легко засвоюється і покращує травлення.

Вивчіть представлені рецепти, щоб зробити літній раціон домочадців більш насиченим і цікавим.

Кабачок-овоч, який легко поєднується з усіма інгредієнтами: овочевими, сирними, м’ясними.

Готувати такі страви просто, а користі від них багато як для організму, так і для гаманця.

А про які закуски з кабачків ви хотіли б дізнатися?

читайте також: кабачки в духовці з сиром і яйцем