Страви з фаршу в духовці швидко

12

як швидко приготувати смачну вечерю? майте в запасі кілька перевірених рецептів, щоб не витрачати на приготування багато часу. Відмінний вибір-страви з фаршу в духовці. Дізнайтеся, як порадувати домочадців смачною їжею.

Що приготувати з фаршу

Якщо не знаєте, що приготувати на вечерю, то страви з фаршу — найкраще рішення, коли мало часу. Існує великий вибір рецептів таких страв, для чого використовуйте різні види фаршу та інгредієнти. Запечені в духовці страви, на відміну від смажених, корисніше для організму і зберігають максимум поживних речовин.

Найпопулярніші страви-це м’ясні запіканки з овочами, грибами, сиром або іншими продуктами. Ще є такі смачні страви з фаршу в духовці:

  • рулети;
  • тефтелі;
  • буріто;
  • голубці;
  • м’ясний пиріг;
  • долма;
  • бургер;
  • запечені котлети;
  • блюдо з фаршу з грибами в горщику;
  • фарширована риба.

Який вибрати фарш для того чи іншого блюда? щоб запекти в духовці котлети, візьміть свинячий, яловичий, курячий або індичий фарш або комбінуйте їх в пропорції 1:1. Курка відмінно поєднується з фаршем з кролячого або індичого м’яса, а свинина — з яловичиною. А ось фарш з баранини небажано змішувати з іншими різновидами м’яса через його специфічного смаку і запаху.

Які приготувати страви з курячого фаршу? виходять дуже смачними тефтелі, рулети, фрикадельки і навіть котлети. Щоб поліпшити смак фаршу, додайте цибулю, часник, замочений в молоці білий хліб, спеції. Якщо робите курячі тефтелі, то додайте до фаршу рис, обсмажені моркву і цибулю.

Щоб приготувати апетитне рибне блюдо (пироги, запіканки, котлети), беріть таку рибу: сом, хек, щуку, судак. Поліпшите смак страви, якщо додасте до фаршу вершки, терту картоплю, манку або сир. Смачний рибний фарш виходить лише зі свіжого охолодженого філе.

Якщо додаєте в фарш хліб, використовуйте черствий або розм’якшені в молоці сухарі. Таким чином ви позбудетеся від кислинки. У рибний фарш краще класти не хліб, а манку.

читайте також: м’ясо по-французьки з фаршем в духовці

Страви з фаршу в духовці: рецепти

Існує великий вибір смачних страв з фаршем. Якщо не вирішили, що приготувати з фаршу, пропонуємо перевірені рецепти:

м’ясний рулет з грибами

Для страви будуть потрібні такі інгредієнти:

  • фарш свинячо-яловичий-0,5 кг;
  • яйця курячі-2 шт.;
  • молоко-200 мл;
  • сир твердий — 150 г;
  • білий хліб (підсушений) — 2 скибки;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • часник-3 зубчики;
  • печериці — 300 г.

Як приготувати страву:

  1. очистіть від лушпиння, подрібніть цибулю і часник, змішайте їх з фаршем.
  2. замочіть на 5-10 хвилин хліб в молоці, відіжміть і покладіть до фаршу.
  3. відокремте жовтки від білків. Білки злегка збийте, додайте окремо в фарш. Все ретельно перемішайте. За смаком посоліть і покладіть спеції.
  4. на столі розкладіть папір для випічки. Викладіть зверху фарш, розрівняйте ложкою, щоб він прийняв прямокутну форму. Товщина пласта не повинна бути більше 1 см.
  5. подрібніть печериці, сир і зелень. Цю начинку викладіть зверху на пласт з фаршу, відступаючи від країв по 2,5 см.
  6. поверніть рулет. Краї защипніть, щоб не висипалася начинка. Покладіть рулет на змащене маслом деко. Слідкуйте, щоб місце стику шарів виявилося внизу рулету. Зробіть 2-3 проколу виделкою.
  7. поставте випікатися на 20 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку. Збільште температуру до 200 градусів і випікайте ще 20 хвилин.

фарш в горщиках з овочами

Потрібні такі продукти:

  • фарш-300 г;
  • картопля — 5 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • сметана — 2 ст. Л.;
  • сир твердий — 100 г;
  • вода — 200 мл.

Покроковий опис процесу приготування наступне:

  1. почистіть овочі. Цибулю дрібно наріжте, моркву і картоплю — кубиками.
  2. у горщики покладіть шар картоплі і моркви, потім невеликі кульки фаршу.
  3. зверху кульок з фаршу покладіть цибулю.
  4. змішайте сметану, сіль спеції і воду. Цією сумішшю залийте вміст в горщиках, накрийте їх кришками.
  5. поставте горщики в розігріту до 200 градусів духовку. Через 30 хвилин дістаньте, відкрийте кришки і посипте зверху тертим сиром.
  6. горщики поверніть в духовку ще на 10 хвилин.

картопля фарширована

Для страви потрібні такі продукти:

  • фарш — змішаний) — 0,5 кг;
  • бульйон — 200 мл;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • картопля (великий) — 5 шт.;
  • сир твердий — 50 г;
  • кетчуп — 3 ст. Л.;
  • бальзамічний оцет-1 ч. Л.

Готуйте за описом:

  1. дрібно наріжте цибулю. Обсмажте на сковорідці до прозорості.
  2. покладіть до цибулі фарш, перемішайте. Злегка підрум’яньте. Додайте оцет, кетчуп, бульйон, сіль і перець. Тушкуйте 15 хвилин, поки не загусне соус.
  3. зваріть картоплю, не знімаючи шкірки. Нехай він буде недовареним.
  4. розріжте кожен бульба уздовж, середину вийміть чайною ложкою.
  5. поглиблення картоплин заповніть м’ясним соусом, зверху посипте тертим сиром.
  6. викладіть їх на деко і помістіть в нагріту до 180 градусів духовку. Запікайте 15 хвилин.

Страви з фаршу, запечені в духовці, смачні і ситні. Ще одне їх відмітна якість – вони швидко готуються.

Порадуйте близьких смачним і швидко приготованим вечерею. А який рецепт використовуєте ви?

читайте також: як приготувати гнізда з фаршем в духовці