Солона горбуша в домашніх умовах-3 швидких рецепта

28

Дуже смачна солона горбуша

приготування:

  • Підготуйте рибу для засолювання. Для цього очистіть її від луски, распотрошіте при необхідності, відріжте голову, хвіст і плавники — їх можна використовувати для приготування смачної юшки.

  • Розріжте тушку горбуші уздовж на дві частини, видаліть хребет. Помийте під проточною водою і ретельно обсушити паперовим рушником. Наріжте на порційні шматочки або залиште як є.

  • Змішайте цукор і сіль в окремій тарілочці, додайте спецій за смаком. Гарненько натріть рибу приготовленої сумішшю з усіх боків. На дно скляного посуду, в якій буде засолюватися риба, налийте трохи рослинного масла. Покладіть туди горбушу і посипте сіллю, що залишилася.

  • Накрийте кришкою і залиште на 3 години при кімнатній температурі. Потім приберіть в холодильник на добу. Через належний час горбуша буде готова. Очистіть її від спецій, наріжте і подайте до столу, красиво виклавши на блюдо.

Не бійтеся пересолити горбушу-вона все одно не візьме солі більше, ніж потрібно. Головне-видалити з неї сіль через зазначений час

Горбуша солона як сьомга

приготування:

  • Підготуйте рибу до засолюванні, як розповіли в першому рецепті. Поріжте на шматочки шириною 3 см.кожен посипте білим перцем, натріть сумішшю з солі і цукру.

  • Кріп подрібніть, посипте їм горбушу. Викладіть шматочки риби на харчову плівку, посипте залишками солі і цукру, притисніть якомога щільніше один до одного. Загорніть харчову плівку.

  • Приберіть горбушу в холодильник на добу. Потім очистіть від спецій і подайте її до столу.

щоб страва вийшла смачнішою, намагайтеся засолювати якомога свіжішу горбушу

Малосольна горбуша з пікантним соусом

  • Філе горбуші помийте і обсушити за допомогою паперового рушника. Апельсини почистіть і наріжте кружечками.

  • Натріть горбушу сумішшю з солі і цукру. Посипте кропом і обкласти шматочками апельсина з двох сторін. Залиште на добу в холодильнику в скляному посуді.