Салат з кіноа, куркою-гриль, гранатом і авокадо.

18




Якщо хочете здивувати близьких, то приготуйте цей екзотичний салат з куркою-гриль.

Інгредієнти:

100 г кіноа
200 мл води
150 г курячої грудки без шкіри
1 гранат, тільки насіння
1 авокадо без кісточки, очистити і нарізати кубиком
100 г салату ромен, вимити і нарізати

Для лимонної заправки:

3 столові ложки оливкової олії
сік половини лимона
дрібка морської солі
мелений чорний перець

Приготування:

1) Кіноа викладіть в друшляк і добре промийте. У невеликій каструльці відваріть її в 200 мл води.

2) Доведіть до кипіння без кришки. Як тільки вода почне кипіти, закрийте каструлю кришкою і варіть близько 20 хвилин, поки вся вода не випарується, а кіноа не стане легкою і повітряної.

3) Поки крупа вариться курку обсмажте на середньо-високому вогні на сковороді гриль з обох сторін по 7 хвилин. Остудіть і наріжте на невеликі кубики або на смужки.

4) Вимийте і наріжте салат, очистіть гранат і наріжте авокадо.

5) Для заправки в невеликому скляному кувшинчике з кришкою змішайте всі інгредієнти. Збийте до однорідної маси.

6) Остиглу кіноа змішайте в мисці для салату з роменом, авокадо, гранатом і куркою-гриль. Збризніть заправкою і перемішайте.

Джерело