Салат грецький з бринзою і оливками

13

немає нічого кращого, ніж освіжаючий і ситний салат з овочів і сиру. З давніх-давен в греції готували сільський салат, який називали «хоріатікі». Простота і гармонія смаку цієї страви підкорили світ. Дізналися? звичайно ж, це салат грецький з бринзою.

Грецький салат: рецепт з бринзою

На відміну від багатьох відомих салатів, як-то «цезар» або «шапка мономаха», які насправді не мають ніякого історичного підтексту, грецький салат з’явився в елладі. Цей салат-улюблена страва селян греції вже кілька тисячоліть.

Його принадність в простоті, доступності та поживності продуктів, які входять до складу.

Відтворити класичний рецепт цієї страви в сучасних умовах просто: загляньте в супермаркет, на ринок або зберіть овочі на дачних грядках.

Єдине “але”: традиційний рецепт грецького салату передбачає використання сиру фета, зробленого з козячого або овечого молока.

Але немає нічого простішого замінити його доступним продуктом, який виробляється місцевими фермерами або промисловим способом на молокозаводах.

Здогадалися? це бринза. За своїми смаковими якостями вона не поступається фете, тому можете її сміливо використовувати.

Салат з бринзою готуйте з таких продуктів (на 6 порцій):

  • огірки, помідори – по 3 шт.;
  • червона цибуля — 1 шт.;
  • жовтий і червоний перець-по 1 шт.;
  • зелень (петрушка, кінза, салатні листя) — по 1 пучку;
  • бринза-300 г;
  • оливки або маслини без кісточок – 100 г.

Господині знають, що вишуканість салату надає спеціальна заправка. Для її приготування візьміть:

  • оливкова олія-30 мл;
  • лимонний сік-1 ст. Л.

Соліть і перчіть салат грецький, покладаючись на власні гастрономічні переваги.

Незважаючи на те що овочі складають основу цього міксу, він вийде дуже ситним і апетитним.

Його можна з’їсти як самостійну страву або подати як аперитив до основних страв.

читайте також: грецький салат з бринзою і куркою

Як приготувати грецький салат з бринзою і оливками

Технологія приготування такої страви елементарна, а все тому, що грецьким селянам тисячу років тому було не до вишукувань. Все слід було робити швидко.

Сучасній же господині радимо приділити особливу увагу нарізці компонентів, щоб страва виглядала презентабельно і апетитно.

Ось що слід зробити:

  1. замочіть овочі на 12 хвилин у воді з содою (на 1,5 л додайте 1 ст.л. Харчової соди). Потім помийте під проточною водою. Так приберете не тільки бруд, але і шкідливі речовини (нітрати).
  2. листя салату порвіть руками на великі шматки, зелень поріжте, але не дуже дрібно.
  3. огірки, томати перці поріжте кубиками. Постарайтеся, щоб шматочки були приблизно однакові за розміром.
  4. цибулю наріжте півкільцями.
  5. бринзу також поріжте на середні кубики.
  6. якщо вибрали великі маслини або оливки, то краще їх розрізати уздовж на 2 частини.

Викладіть всі компоненти в глибоку ємність, додайте заправку і перемішайте. Відразу ж подавайте до столу, щоб овочі не «стекли».

Рецептура грецького салату припаде до душі всім господиням, які піклуються про здорове і збалансоване харчування домочадців.

Незалежно від сезону, сучасний ринок овочів завжди дозволить купити основні компоненти цієї страви. Готуйте із задоволенням!

читайте також: прості весняні салати: рецепти