Рибні пельмені-8 найсмачніших рецептів з рибним фаршем

15

за часів срср рибні пельмені були частим гостем на наших столах, згадаємо хоча б горезвісні четверги, коли у всіх їдальнях подавалися тільки страви з риби. Спогади іноді викликають ностальгію, але хочеться приготувати домашні, по-справжньому дуже смачні і соковиті пельмені з рибним фаршем. Якщо знати, яка риба краще йде для начинки, як правильно замісити тісто, то завдання не здається непосильним.

Приготувати страву можна з будь-якого філе риби, з червоним або білим м’ясом. Але частіше їх роблять з горбуші, щуки, минтая, тріски, сома, судака, сьомги, форелі. І тут важливо не помилитися в підході, оскільки одна риба більш жирна, інша зовсім суха і пісна. У деяких видах міститься безліч кісток, і потрібно знати, як виправити цей недолік.

Нюанси приготування рибного фаршу

Фарш готується двома способами: прокручується через м’ясорубку або рубається ножем. Щоб начинка вийшла смачною, важливо враховувати жирність, наявність кісток.

  • щука, судак. У цих видів занадто щільна і дрібна луска, складна для чищення. Простіше відразу зняти шкірку разом з лусочками. Крім цього, в рибі міститься дуже багато кісток, тому філе пропускають через м’ясорубку два, а то і три рази. Раджу додати сало, тоді начинка стане набагато соковитіше, або обсмажену цибулю.
  • сом. Дуже жирний, з малою кількістю кісток, для фаршу підходить, але краще додати ще якусь рибку.
  • сьомга і форель підходять ідеально. Тут все склалося, і риба смачна і готувати просто.
  • кета, горбуша. Кілька сухуваті, тому можна додати трохи сала, пересмаженої цибулі.
  • минтай, тріска — з них виходить відмінний рибний фарш, в який можна класти різні добавки, але і без них пельмені смачні. Додають свинину, сало, сир, картоплю, гриби, капусту.

Пісними пельмені стали, оскільки в тісто не додано яйце. За бажанням, включіть до складу яйця.

Візьміть:

  • риба – 1-2 тушки середнього розміру.
  • цибулина.
  • борошно – 3 склянки.
  • сіль-чайна ложка.
  • вода-250 мл.
  • приправи для риби, перець.

Покроковий рецепт:

Налийте в миску воду, киньте сіль, засипте необхідну кількість борошна.

Зробіть заміс досить щільного тіста. Спочатку працюйте в мисці. Потім перекладіть на припудрений борошном стіл. Вимішуйте тісто руками. Зберіть в кому, залиште на столі трохи полежати.

Пропустіть філе через м’ясорубку або попрацюйте блендером. Ступінь помелу вибирайте самі, в залежності від того, з якої риби готуєте.

Посоліть, приправте чорним перцем, спеціями для риби.

Гарненько перемішайте начинку.

Поділіть тестовий куля на дві частини. Кожну розкачайте в ковбаску.

Наріжте невеликими шматочками.

Розкачайте шматочки в коржі для пельменів.

Покладіть в центр коржа ложку рибної начинки, зліпите краю.

Подібним чином, наліпити пельменів з усього тіста і начинки.

Закип’ятіть в каструлі воду, посоліть, закиньте напівфабрикати пельменів. Відразу старанно перемішайте, щоб заготовки не прилипли до дна.

Дочекайтеся, коли бульйон закипить. Після того, як заготовки спливуть, поваріть 5 хвилин.

Вимкніть конфорку, дістаньте рибні пельмені і кличте домочадців за стіл.

Камчатські рибні пельмені з горбуші

На далекому сході пельмені з червоної риби неймовірно популярні. Тримайте рецепт з начинкою з горбуші.

Знадобиться:

  • борошно-400 гр.
  • сіль-чайна ложка.
  • жовтки-3 шт.
  • вода-125 мл.

Для начинки:

  • горбуша-600 гр.
  • яйце – 1 шт.
  • кардамон, чорний перець, мускатний горіх, фенхель, сушений кріп – по щіпці.
  • сіль-5 гр.

Покроковий рецепт:

Просійте борошно в глибоку миску. Киньте ложечку солі, перемішайте. Зробіть невелику ямку, вбийте жовтки. Налийте вказане в складі рецепта кількість води.

Зробіть заміс тіста. Потім скачайте в кулю, сховайте в пакет і залиште на столі трохи настоятися.

Обробити тушку риби на філе, прокрутіть за допомогою м’ясорубки або пробийте блендером.

Приправте спеціями, перерахованими в рецепті для рибної начинки. Гарненько розмішайте.

Розкачайте тестовий кому в дуже тонкий пласт. Наріжте за допомогою склянки або форми заготовки для рибних пельменів.

Покладіть фарш, сформуйте напівфабрикат пельменю, надійно закріпіть краю.

Поставте кип’ятити воду, трохи підсолити. Закиньте пельмені. Коли вони закиплять і спливуть, встановіть таймер на 5 хвилин.

Приємного апетиту!

Дуже смачні пельмені з рибним фаршем з щуки

З щуки виходять делікатесні пельмені, як, втім, і всі інші страви.

Буде потрібно:

  • філе щуки-600 гр.
  • борошно – 4 склянки.
  • вершки, жирні – 70 мл.
  • тепла вода – 200 мл.
  • сода – маленька ложка.
  • цибуля-2 головки.
  • соняшникова олія-2 великі ложки.
  • приправа для риби, чорний перець, сіль, зелень.

Як готувати:

  1. з’єднайте борошно з сіллю, содою, влийте теплу воду. Зробіть заміс, надайте форму кулі. Загорніть в пакет, потримайте в холодильнику 30 хвилин.
  2. подрібніть за допомогою м’ясорубки або блендера філе щуки, цибулини, перетворивши в однорідний фарш. Як правило, через кістлявості щуку прокручують два, а то і три рази.
  3. порубати кріп з петрушкою, додайте в фарш. Влийте вершки. Заправте сіллю з перцем та іншими рибними приправами. Старанно перемішайте.
  4. розкачайте тісто, наріжте кругляшки. Розподіліть фарш. Зробіть заготовки пельменів.
  5. зваріть в підсоленій воді, відрахувавши 7 хвилин після закипання води в каструлі і спливання пельмешек.

Домашні пельмені з рибною начинкою з минтая

Пропоную приготувати не прості пельмені з фаршу минтая, а з грибами.

Інгредієнти:

  • минтай-500 гр.
  • гриби сушені-50 гр. (або 100-150 гр. Свіжих печериць).
  • цибуля-2 головки.
  • рослинна олія-4 столові ложки.
  • борошно-350 гр.
  • яйце.
  • вода-120 мл.
  • перець, сіль.

Приготування:

  1. замочіть на годину сушені гриби, потім відваріть до готовності. Відкиньте, щоб стекла рідина, після дрібно порубати. Викладіть на сковорідку в розпечене масло, додайте подрібнену кубиками одну цибулину. Обсмажте до приємної рум’яності. Якщо вирішите брати печериці, покришите їх без відварки і обсмажте.
  2. прокрутіть філе минтая і другу цибулину в м’ясорубці, підсолити, поперчіть. Гарненько перемішайте фарш.
  3. додайте грибну обжарку. Знову розмішайте начинку.
  4. зробіть в борошні невелику ямку, покладіть сіль, розбийте яйце. Акуратно влийте воду. Замісити тісто, дайте відпочити 20-30 хвилин, помістивши в холодильник.
  5. розкачайте тісто, наріжте круглі заготовки. Зліпите пельмені.
  6. відваріть напівфабрикати в підсоленій воді до готовності. Час приготування-5 хвилин.

Рибні пельмені з фаршу тріски (з салом)

Включення сала зробить пельмені більш калорійними, але дуже смачними і ситними. Завдяки шпику, фарш стає набагато соковитіше. Готувати можна не тільки з тріски, підійде будь-яка рибка з білим м’ясом.

Склад:

  • філе тріски – 1,5 кг.
  • сало – 200 гр.
  • борошно-5 склянок.
  • цибулина.
  • сметана-50 гр.
  • вершкове масло-30 гр.
  • вода-2 склянки.
  • сіль, приправи.

Технологія приготування:

  1. змішайте в мисці борошно з сіллю, сметаною і трохи підігрітою водою і розм’якшеним вершковим маслом. Замісити тісто. Відставте на півгодини настоюватися.
  2. зріжте з хребта рибини філе, подрібніть його блендером або м’ясорубкою. Додайте в процесі цибулю, порізану на 4 частини і сало, поділене кубиками. Потім пропустіть масу ще раз, щоб фарш був самого дрібного помелу.
  3. розкачайте тісто, наріжте кружечки. Викладіть в центр кожної коржі ложку фаршу. Зліпите пельмень, надійно защипнувши краю.
  4. відваріть рибні пельмені протягом 5 хвилин, відраховуючи час з моменту закипання.

Найпростіший спосіб приготувати рибні ледачі пельмені

Ці пельмені цікаві тим, що не варяться, як це прийнято, а обсмажуються і потім гасяться в сметані. До того ж, повністю змінена технологія приготування. Заміс тесту робиться на газованій мінералці, що додасть йому дуже цікавий смак. Рибку для начинки беріть любу, з білим м’ясом.

Беремо:

  • рибне філе-600 гр.
  • цибуля-2 головки.
  • часник-2 зубчики.
  • яйце.
  • мінеральна вода (зГазом) – 140 мл.
  • борошно-350 гр.
  • приправи для риби, сіль, перець.
  • рослинна олія для смаження.
  • сметана-250 гр.
  • вода-200 мл.

Як приготувати:

  1. влийте в миску мінералку, додайте просіяне борошно, яйце, маленьку ложечку солі. Замісити вміст в щільну масу. Накрийте рушником, поставте в холодильник на 20 хвилин.
  2. подрібніть часникові зубчики і цибулю в дуже дрібну крихту (або натріть на тертці).
  3. поріжте рибне філе найдрібнішими кубиками, якими тільки зможете, або прокрутіть в м’ясорубці до однорідності через велику решітку. Посоліть, поперчіть, перемішайте з цибулею і часником.
  4. розкачайте тісто в тонкий пласт, надайте форму прямокутника.
  5. викладіть начинку, розрівняйте по поверхні прямокутника.
  6. загорніть тісто з начинкою рулетом. Защипніть довгий край по всьому рулету.
  7. наріжте рулет шматочками (як роли).
  8. налийте на сковорідку соняшникову олію, добре прогрійте.
  9. викладіть напівфабрикати зрізом вниз.
  10. в окремій мисці розведіть сметану водою, трохи підсолити.
  11. залийте сметанним соусом заготовки, дочекайтеся закипання.
  12. тушкуйте на тихому вогні приблизно 20-30 хвилин в залежності від розміру напівфабрикатів.

Японські пельмені» гедза ” з червоною рибою

У нас в країні більше відомі гедза з м’ясним фаршем. Пропоную урізноманітнити рецепти, використавши рибний фарш з кети.

Візьміть:

  • рибний фарш з червоної риби – 200 гр.
  • борошно – 2 склянки.
  • вода – ½ склянки.
  • часник-4 часточки.
  • цибулина.
  • білокачанна капуста-150 гр.
  • зелена цибуля-пучок.
  • імбир-чайна ложка.
  • кунжут – 2 столові ложки.
  • соєвий соус-50 мл.
  • кінза-невеликий пучок.
  • соняшникова олія-2-3 ложки.
  • кунжутне масло-ложка.

Готуємо:

  1. наріжте верхні листки капусти дуже тонкою соломкою. Покришите цибулину, зубчики часнику, кінзу і зелену цибулю.
  2. відміряйте половину борошна, залийте в неї окріп, ретельно перемішайте. Посоліть, додайте ложку рослинної олії. Почніть замішувати, поступово підсипаючи борошно, що залишилося. Залиште готове тісто для відпочинку на півгодини.
  3. обсмажте цибулю на сковороді в суміші рослинного і кунжутного масла. Посипте насінням кунжуту.
  4. додайте капусту, продовжуйте обсмажувати, поки овочі не стануть м’якими.
  5. подрібніть рибне філе в фарш, додайте соєвий соус, тертий імбир, рубану зелень, все обсмажені овочі. Розмішайте-начинка готова.
  6. сформуйте з тіста і начинки великі пельмені-гедза.
  7. посмажте на сковороді з невеликою кількістю масла до красивої рум’яності. Потім підлийте трохи води (має бути трохи нижче середини заготовок). Прикрийте кришкою, тушкуйте на помірному вогні, поки вся рідина не википить. Подавайте з соєвим соусом.

З’єднання двох видів риб дає дуже вдале поєднання. Начинка стане соковитою і приголомшливою на смак. Смачного, нехай на вашому столі будуть тільки найсмачніші рибні пельмені.