Риба, запечена з овочами і сиром моцарелла.

15




Нескладний рецепт дуже легкого, низькокалорійного і швидкого у приготуванні страви, що готується з риби з овочами і сиром моцарелла. Як його назвати – вирішуйте самі. Хтось називає його «рибної запіканкою». Хтось, більш велично – «рибою по-середземноморськи». Але як назвати блюдо, не настільки важливо. Головне, що смак вас не розчарує.

ТРЕБА:

300-400 г філе будь-якої риби
1-2 хороших м’ясисті стебла селери
2 свіжих солодких помідори (бажано грунтових)
1 пакетик сиру моцарелла, приблизно на 150г
Сіль і чорний мелений перець за смаком
1 ст. ложка оливкової олії «екстра виржин» і ще трохи будь-якого рослинного масла для смаження

ЯК ГОТУВАТИ:

1. Стебловий селера очищаємо, миємо й опускаємо в киплячу підсолену воду на 4-5 хвилин.

2. Бланшований таким чином селера відкидаємо на друшляк і швидко охолоджуємо під струменем холодної води.

3. Тепер приблизно теж саме робимо і з помідорами: спочатку опускаємо їх на 1 хвилину в окріп, потім дістаємо і охолоджуємо під струменем крижаної води. Робимо на верхівці невеликий надріз і знімаємо з них шкірку.

4. Помідори, селеру і сир моцарелла нарізаємо кубиками однакової величини. На цьому етапі, можна сказати, що гарнір до риби ми приготували.

5. А тепер безпосередньо риба: злегка натираємо її сіллю, чорним меленим перцем і швидко обсмажуємо з двох сторін на рослинній олії. Приблизно по 1 хвилині з кожної сторони. Наше завдання: не посмажити рибу, а лише обсмажити.

6. Обсмажену, рум’яну рибку перекладаємо у форму для запікання, зверху присипаємо селерою, помідорами і сиром моцарелла. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 10-12 хвилин, поки моцарелла не розплавиться.

http://www.domashniy.ru/