Різдвяний вінок з тіста філло.

28




Цей вінок з тіста буде ідеальним прикрасою для вашого Різдвяного столу.

Інгредієнти:

• 8 аркушів тесту філло
• 50 г вершкового масла, розтопленого
• Свіжий розмарин і чебрець
• Зелень для прикраси

Для начинки:

• 12 перепелиних яєць
• 230 г рису басматі
• 350 г свіжого шпинату
• ½ Ч. л. шафрану (пасма) ( можна виключити)
• 2ст оливкової олії
• 2 цибулини шалот, дрібно нарізаних
• 50 г кедрових горіхів, обсмажених
• 3-4 шт запечених помідора або в’ялених томатів
• 3 ч. л. нарізаного свіжого Базиліка
• 4 ч. л. сметани
• Сіль і мелений чорний перець

Як приготувати:

1. Розігрійте духовку до 200С. Відваріть і очистіть перепелині яйця .

2. Рис відварити згідно до інструкції на упаковці, охолодіть під струменем холодної води і добре злийте. Бланшируйте шпинат протягом хвилини в киплячій воді, швидко остудіть в холодній воді, потім злити воду й обсушити кухонним рушником. Замочіть пасма шафрану в 2 ст. л. кип’яченої води.

3. Нагрійте масло в сковороді, додайте цибулю і обсмажуйте на середньому вогні протягом 3 хвилин, поки не зм’якне. Зніміть з вогню, додайте рис, шафран і рідини, кедрові горіхи, помідори, базилік, сметану і приправте і добре перемішайте.

4. Щоб зібрати на вінок, зробіть шар з трьох промасленных листів філло один на одного. Розкладіть половинки бланшованих листя шпинату над верхній третині аркуша залишивши 2,5 см від кордону.

5. Розподілите половину рисової суміші поверх шпинату і помістіть шість перепелиних яєць вздовж верхнього краю.

6. Скрутіть в рол. Помістіть рол на деко, застелений пергаментним папером. Зробіть із ролу кільце. Якщо тісто при цьому надірветься в деяких місцях, зробіть латку з тіста. Зробіть з решти шматочків тіста листочки, промаслите їх і викладіть по кільцю. Випікайте протягом 35-40 хвилин до золотистого кольору.

Подавати гарячим або холодним. Прикрасьте вінок зеленню.

Підказка:

Начинка для вінка може бути будь по вашому смаку. Не звертайте рол туго, він може порватися при закрутки в кільце.

Джерело