Рецепти страв з мяса від телеканалу «Кухня ТВ».

3




Приготувати м’ясо не так просто, як здається на перший погляд. Це дуже добре розуміють кулінари, нещадно загубившие і пересушившие не один шматок м’яса. Дійсно, рецепти м’ясних страв нескладні, м’ясо продається в будь-якому супермаркеті, але, щоб блюдо вийшло ніжним, соковитим і смачним, все ж доведеться добряче постаратися.

Необхідно придбати правильний шматок, потім його обробити, не зіпсувавши і не зрізавши делікатесну частина, і, звичайно ж, смачно приготувати.

Вчіться розбиратися в м’ясі і готувати з нього дивовижні страви разом з телеканалом «Кухня ТВ». У новій програмі «Pro м’ясо» відомий фуд-блогер і справжній м’ясник Григорій Конюхов навчить вибирати, обробляти та готувати м’ясо, розповість оригінальні рецепти і секрети приготування стейків, ковбасок, сосисок, шашлику, ростбифов і багатьох інших м’ясних страв. Зазвичай, щоб приготувати м’ясо, потрібно запастися часом і терпінням, але сьогодні наш м’ясник пропонує вам рецепти страв, з якими ви впораєтеся досить швидко. Готуються вони моментально, але виходять дуже смачними. Отже, пропонуємо вам підбірку страв з м’яса з корисними порадами нашого м’ясника.

Стейк на вершковому маслі

Одного разу, побачивши, що Гордон Рамзі смажить стейк на вершковому маслі, Григорій Конюхов здивувався. Адже сковорода повинна бути сильно розпечена в момент контакту з сирим м’ясом. А вершкове м’ясо має звичку горіти на сильно розпеченій сковороді. І Григорій вирішив перевірити майстерність шеф-кухаря Рамзі експериментальним шляхом і з’ясувати всі деталі такої приготування стейків. Ви теж можете експериментувати і смажити стейки на вершковому маслі при різних температурних режимах. Рецепт вдалого стейка:

Візьміть стріплойн – яловичину з тонкого краю без кістки. Зріжте зайвий жир і порізати на стейки товщиною 4 див. Розігрійте чавунну сковороду і покладіть в неї щедрий шматок вершкового масла. Дотримуйтеся середньо-сильного жару (8 з 10). Коли масло наполовину розтане, додати пару гілочок чебрецю і зубчик часнику. Коли масло остаточно розтане, стане диміти і корічневеть, викладайте на сковороду стейки.

Сік з м’яса не буде витікати, утворюючи на шматку рум’яну скоринку. З одного боку смажте 4 хвилини, з іншого – до готовності. Коли стейк майже готовий, покладіть в сковороду ще один шматочок масла, посоліть і поперчіть.

Рецепты блюд из мяса от телеканала «Кухня ТВ»

Баранина в сирі

Бефстроганов – це нарізане соломкою і обсмажене м’ясо, яке тушкують, вірніше, навіть гріють в соусі зі сметаною. Що ж буде, якщо замінити сметану сиром?

Грам 300 баранини, взятої з внутрішньої сторони стегна, очистіть від плівки і нарізати соломкою. Почніть готувати соус, для якого вам знадобиться 300 г помідор. Дрібно наріжте 2 зубчики часнику, 100 г цибулі. Розжаримо топлене масло в каструльці і на повільному вогні доведіть їх до прозорого стану. Натріть на тертці половинку помідора і додайте до цибулі і часнику – тушкуватися. Через 15 хвилин, додайте 100 г сиру і приберіть з вогню. Готову суміш переміщайте блендером до однорідного стану. Посоліть, поперчіть і залиште соус на плиті недалеко від вогню – щоб не остигав і не нагрівався. Другу половину помідора потріть на тертці.

М’ясо швидко обсмажте на розпеченій сковороді, щоб ні в якому разі не перегріти. Змішайте з соусом, тертим помідором і додайте столову ложку сметани. Для смаку приправте свіжої кінзою.

Блюдо виходить дуже смачне, ніжне та вершково-ароматне.

Рецепты блюд из мяса от телеканала «Кухня ТВ»

Сирої бутерброд

Блюдо по цьому рецепту виключно для тих, хто не боїться їсти сире м’ясо.
Візьміть 100 г яловичої м’якоті від внутрішньої сторони стегна без плівок і жиру, 100 г оливкової олії і спеції.

Підморожене м’ясо потрібно розмолоти в пасту. Потім тонкою цівкою, не вимикаючи комбайн, влити олію, додати сіль і перець. Вийде паштет, який стане чудовою основою для бутерброда.

Ще пригодиться така суміш: огірок натріть на крупній тертці, змішайте з мелкорублеными часником і кропом. Збризніть простим білим соусом.

На великий шматок свіжого чорного хліба намажте вершкове масло, на нього товстим шаром м’ясний паштет, а зверху посипте огірково-часниковою сумішшю.

Рецепты блюд из мяса от телеканала «Кухня ТВ»

Яловиче серце

Одна знайома переконувала Григорія, що серце вийде м’яким і ніжним тільки в тому випадку, якщо до обжарювання його загасити. Пропонуємо вам посмажити яловиче серце за рецептом м’ясника і вирішити, чий рецепт краще.

Спочатку серце необхідно підготувати: видалити всі плівки, жилки і судини, після чого розрізати м’ясо на три частини. Якщо у шматках залишилися ще якісь плівки, судини, жилки і розтяжки, акуратно зняти або вирізати.

Один з шматків порізати тонкими смужками товщиною 2-3 міліметра.

На гарячій сковороді розтопити ложку топленого масла і швидко, протягом 4-5 хвилин, обсмажити нарізані шматочки. М’ясо повинно просмажиться, але не стати жорстким. Знявши сковороду з вогню, додайте мелений чорний перець і пару гілочок чебрецю. Посоліть.
Подавати смажене серце краще зі спагеті. М’ясо виходить в міру гумово-пружне, ніжне і з серцевим ароматом.

Стейк з мармеладом

Цей рецепт Григорій знайшов в одному журналі дуже давно. Слова «стейк» в російській мові ще не існувало, словник перекладав його як біфштекс. А мармелад – це джем з цитрусових, пояснила йому викладач.

Вам потрібно яловичина. Із стоколосу наріжте стейки і помістіть їх на чавунну сковороду. Розжарити потрібно не дочиста, а щоб секунди 3 можна було тримати над нею руку на відстані 7-8 див. Обсмаживши стейки з одного боку до красивої рум’яності, переверніть. З рум’яною боку намажте стейки шаром мармеладу. Коли підсмажиться друга сторона, переверніть і теж обмажте мармеладом. Відчувши легкий запах подгорающего мармеладу, переверніть стейки знову і повторіть процедуру ще раз.
Коли будуть готові стейки, подавайте їх з печеною картоплею, посоливши і приправивши перцем. Легка нота апельсина, ледь відчутна солодкавість мармеладу і така ж невловима кислинка дуже приємно змінюють і доповнюють смак м’яса.

Як визначити готовність стейка:

У м’ясо, яке готується на грилі, сковороді або в духовці, можна потикати пальцем і порівняти з м’якістю подушечки у підставі великого пальця руки, тієї самої, яку ще називають пагорбом Венери. М’якість пагорба Венери розкритої долоні відповідає сирого м’яса. З’єднаємо колечком великий і вказівний палець – rare. Великий і середній – medium rare. І далі за шкалою готовності: великий з безіменним – medium, великий з мізинцем – well done. Цей метод приблизний, але дає можливість визначити ступінь прожарювання шматка.

Дивіться програму «Pro м’ясо» по понеділках і четвергах о 12:00. Всі вподобані випуски ви завжди знайдете на видеопортале www.redmediatv.ru в розділі «Кухня».

«Кухня ТВ» (www.kuhnyatv.ru) – телеканал про кулінарію і мистецтво приготування їжі. Щодня в ефірі кращі рецепти світової кухні, гастрономічні подорожі, захоплюючі майстер-класи для всієї сім’ї. Красиво, як у шеф-кухаря, смачно, як вдома. Запитуйте «Кухня ТВ» у операторів супутникового і кабельного телебачення.

Посилання по темі:

Стейк зі свинини з помідорами