Справжній узбецький плов – це дуже просто, особливо, якщо приготувати його в мультиварці. Приємного апетиту!
На 10 порцій:
– 1 кг баранини
– 1 кг довгозернистого рису
– 1 кг моркви
– 4 невеликі цибулини
– 2 головки часнику
– 2 невеликих сухих гострих перчика
– 1 ст. л. сушеного барбарису
– 1 ч. л. насіння коріандру
– 1 ст. л. зіри
– 1,5 ч. л. солі
– 1,5 л води
Крок 1
Рис ретельно промити кілька разів. Остання вода після промивання повинна залишитися абсолютно прозорою. Баранину вимити і нарізати кубиками. Цибулю і моркву очистити. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, моркву – довгими шматочками товщиною 1 див Часник очистити від верхньої лушпиння, але не розділяти на зубчики.
Крок 2
Помістити в каструлю спочатку цибулю і моркву, потім баранину. Зверху всипати рис. У центр помістити головки часнику. Додати гострі перчики, барбарис, коріандр, зіру і сіль.
Крок 3
Влити в каструлю воду так, щоб вона закрила рис на 2 см, вибрати режим «Крупа» або «Гасіння». По закінченні включити режим «Підігрів» на 5-7 хвилин.
Дякуємо експертів бренду POLARIS за допомогу в підготовці матеріалу
Посилання по темі:
Пряний журавлино – яблучний гарнір