Пиріжки “виручайка” на кефірі. Печемо поки закипає чайник

22

Ледачі пиріжки» виручайка ” на кефірі, начинки можуть бути будь-які, сьогодні я покажу 2 варіанти начинки. Готується вони дуже просто і швидко, можна впорається з приготуванням поки закипає чайник, але при цьому виходить дуже смачно і після охолодження не осідають і залишаються пишними.

продукти

  • кефір-250мл
  • вода-40мл
  • яйце-1шт
  • сіль -1/2ч.л.
  • цукор-1ч.л.
  • борошно – 240 г
  • сода -1/2ч.л.

Начинка №1:

  • ковбаса-150г
  • начинка №2:
  • яйця-3 – 4шт
  • зелена цибуля -1 пучок (50г)

Як приготувати ледачі пиріжки

У ківш вливаємо 250 мл кефіру вливаємо воду 40 мл, ставимо на вогонь і підігріваємо приблизно до температури 40 градусів.

Якщо кефір почне згортатися нічого страшного.

Підготуємо начинку у мене сьогодні ковбаса.

Переливаємо в миску розбиваємо 1 яйце, додаємо половину ч. Л. Солі і 1 ч.л. Цукру, перемішуємо.

Додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто.

Тісто має вийде досить густим, воно повинно з ложки не стікати, а сповзати.

Тільки тепер додаємо половину ч.л. Соди і перемішуємо.

А тепер додаємо начинку і перемішуємо.

Беремо сковороду наливаємо рослинне масло, розігріваємо.

Смажимо з двох сторін на середньому вогні, щоб присмажилися всередині.

Ще дуже смачно такі ледачі пиріжки готувати з зеленою цибулею і яйцем.

Тісто робимо за тим же принципом.

Додаємо зелену цибулю і відварені яйця, перемішуємо і смажимо на сковороді з дух сторін на середньому вогні.

Приємного апетиту!