Простий пиріг на кефірі: яблучна начинка перетворюється в бурштиновий мед. Ароматний і просочений десерт

14

Десерт виходить дуже м’яким, просоченим і ароматним. Яблучна начинка перетворюється в бурштиновий мед, який відмінно поєднується з шоколадною помадкою зверху.

продукти

  • кефір і масло вершкове по 200 г;
  • борошно, 500 г;
  • жовтки, 3 шт;
  • ванілін;
  • сіль щіпка;
  • сода, 0.5 ч. Л.

Для начинки

  • яблука, 900 г;
  • родзинки і горіхи по 100 г;
  • цукор 100 г;
  • кориця, 1 ч.л;
  • цедра 1 лимона.

Для глазурі

  • какао і цукор по 4 ст. Л;
  • молоко, 100 мл;
  • масло вершкове, 30 г.

Як приготувати пиріг

Розм’якшене вершкове масло ріжемо кубиками і змішуємо з просіяного борошном, перетворюємо в крихту.

Вливаємо кефір кімнатної температури з содою, ваніліном за смаком і цукром, жовтки і вимішуємо.

Тісто швидко збираємо в грудку.

Тісто накриваємо пакетом і відправляємо в холодильник на 40 хвилин.

Очищаємо яблука від шкірки і трьом на тертці.

Всипаємо корицю і лимонний сік, цедру, родзинки і горіхи за смаком.

Всипаємо цукор перед тим, як викладати начинку на тісто.

Тісто ділимо на 3 частини, кожну розгортаємо за розміром своєї форми на пергаменті.

Викладаємо разом з папером на деко, робимо невеликі бортики і вкладаємо частину начинки.

Накриваємо другим шаром тіста і кладемо залишок начинки.

Закриваємо пиріг третім пластом тесту.

Випікаємо при 180 градусах близько 30 хвилин до рум’яності.

Для глазурі змішуємо всі продукти крім вершкового масла і варимо на невеликому вогні до густого стану. Знімаємо з плити і вводимо масло, вимішуємо до однорідності і охолоджуємо.

Змащуємо глазур’ю пиріг і залишаємо застигати.

Довго просочувати пиріг не потрібно – він вже вологий, просочений бурштинової яблучної начинкою.

Щоб ласощі було ще оригінальніше, беріть кисло-солодкі сорти яблук, так буде відмінний баланс смаку.

Приємного апетиту!