Прості страви з м’яса в духовці

13

шукаєте прості страви з м’яса, які можна приготувати в духовці? тоді на допомогу прийде добірка рецептів смачних других страв з курки і яловичини.

Прості страви з м’яса курки в духовці

М’ясні страви — обов’язкова складова обіду або вечері, святкового столу.

Використовуйте максимум фантазії, свіжі овочі, пісне м’ясо і отримаєте дієтичне блюдо, яке припаде до смаку всім членам сім’ї.

Уважно вивчіть представлені рецепти, в основі яких улюблений усіма інгредієнт — м’ясо.

Базові приправи (сіль і перець) додавайте, орієнтуючись на власний смак.

Пропонуємо приготувати смачні страви з курячого м’яса:

  • курка з овочами в медово-гірчичному соусі.

Для його приготування знадобиться:

  • куряче філе-800 г;
  • молода картопля — 400 г;
  • брокколі — 400 г.

Щоб зробити соус, використовуйте:

  • оливкова олія-3 ст. Л.;
  • вершкове масло-1 ст.л.;
  • мед, діжонську гірчицю — по 2 ст. Л.;
  • цукор — ½ ст. Л.;
  • часник — 3 зубчики;
  • базилік — 2 гілочки.

Гарячі страви такого типу готуються швидко. Переконайтеся самі, виконавши прості дії:

  1. помийте філе і наріжте на середні шматочки.
  2. картоплю почистіть щіткою і помийте під проточною водою, розріжте на 4-6 частин.
  3. брокколі помийте і розділіть на суцвіття.
  4. змастіть ємність для запікання вершковим маслом і викладіть картоплю і куряче філе.
  5. у мисочці змішайте всі інгредієнти, що входять до складу соусу. Залийте їм м’ясо і картоплю. Перемішайте все.
  6. накрийте форму фольгою або термоміцної кришкою і поставте в духову шафу, розігрітий до 190 °с на 30 хвилин.
  7. в окремій каструлі закип’ятіть воду, посоліть її і на 2 хвилини опустіть в окріп брокколі. Відкиньте на друшляк.
  8. вийміть з духовки форму, зніміть фольгу, викладіть на картоплю м’ясо, брокколі і поверніть в духовку ще на 10 хвилин.

Смачне, соковите, а головне, корисне блюдо готове.

  • запіканка.

Пропонуємо зробити на вечерю смачну і ситну запіканку з курячим філе і сиром.

Така страва припаде до смаку всій родині, а господині принесе задоволення простий процес приготування.

Для запіканки (з розрахунку на 6 порцій) знадобиться:

  • куряче філе-800 г;
  • гриби — 300 г;
  • картопля — 4 шт.;
  • цибуля — 2 шт.;
  • твердий сир — 200 г;
  • борошно — 30 г;
  • яйця — 3 шт.;
  • молоко — 200 мл.

Для обсмажування інгредієнтів використовуйте рослинне масло в невеликій кількості. Італійські трави додадуть страві аромат.

Щоб зробити таке блюдо, багато часу не знадобиться:

  1. очистіть картоплю, відваріть в підсоленій воді і потовчіть до стану пюре.
  2. цибулю очистіть і помийте, наріжте кубиками і спассеруйте на сковороді.
  3. вимийте гриби, пошинкуйте на невеликі шматочки і висипте до цибулі. Смажте до золотистого кольору.
  4. куряче філе помийте і наріжте на невеликі шматочки. Обсмажте 2-3 хвилини на рослинній олії.
  5. у форму для запікання викладіть шарами компоненти запіканки: картопляне пюре, гриби і куряче м’ясо.
  6. натріть на тертці сир і посипте зверху.
  7. в окремій мисці збийте віночком яйця з молоком і борошном. Залийте цією сумішшю блюдо.

Запікайте в духовці, накривши форму фольгою, 25 хвилин при температурі 180 °с.

  • « кордон блю”»

Якщо хочете приготувати щось незвичайне і святкове, тоді пропонуємо приготувати ситні і смачні рулетики «кордон блю».

Для приготування 4-х порцій знадобляться такі інгредієнти:

  • куряче філе – 4 шт.;
  • шинка — 8 шт.;
  • твердий сир скибочками — 8 шт.;
  • вершкове масло — 8 слайсів;
  • яйця — 2 шт.;
  • борошно — 4 ст. Л.;
  • панірувальні сухарі — 50 г.

Виконайте такі дії:

  1. філе помийте і розріжте поздовжньо.
  2. застеліть дошку харчовою плівкою, викладіть на неї порційні шматочки, накрийте ще одним шаром плівки і відбийте молоточком.
  3. кожен шматочок посоліть і поперчіть.
  4. викладіть на куряче філе по скибочці шинки і сиру. Загорніть рулетиком. Край можете скріпити зубочисткою.
  5. збийте яйця.
  6. форму для запікання змастіть вершковим маслом.
  7. умочіть рулетик у збите яйце, потім – в борошно, в яйце і обваляйте в панірувальних сухарях. Викладіть у форму і зверху покладіть смужку вершкового масла.

Запікайте 15 хвилин при температурі 190 °с.

Ці варіанти страв знадобляться, коли запечені звичайним чином стегенця, крильця і тушки приїлися.

Рецепти прості, в їх основі — доступні продукти.

читайте також: гарячі страви з м’яса кролика

Прості страви з яловичини в духовці

Другі страви з яловичини — відмінний варіант дієтичної вечері. Приготування в духовці дає можливість потомити м’ясо. Воно стане м’яким і ніжним.

Ось прості рецепти, які легко реалізуєте на домашній кухні:

  • яловичина в горщику з овочами.

Ця страва дає простір для фантазії, тому що м’ясо поєднується з будь-якими сезонними овочами.

Пропонуємо використовувати такий набір інгредієнтів:

  • яловичина — 1 кг;
  • морква, цибуля — по 2 шт.;
  • картопля — 6 шт.;
  • кабачки, баклажани — по 2 шт.;
  • зелень (кріп, петрушка, базилік) – по 1 пучку.

Для обсмажування м’яса використовуйте невелику кількість рослинного масла.

Технологія проста і складається з декількох основних кроків:

  1. м’ясо помийте, приберіть плівки і жилки, поріжте на невеликі шматочки. Обсмажте на сковороді в рослинному маслі.
  2. помийте овочі, очистіть картоплю, моркву і цибулю. Моркву натріть на тертці, цибулю пошинкуйте кубиками, картопля, баклажани і кабачки наріжте на середні шматочки.
  3. спассеруйте цибулю і моркву.
  4. перед тим як закладати продукти в горщики, залийте їх на 30 хвилин водою. Глина відмінно вбирає воду, завдяки цьому м’ясо і овочі вийдуть соковитими.
  5. викладіть в горщики картоплю, моркву, цибулю, м’ясо, а зверху — баклажани і кабачки. Посоліть і поперчіть, додайте кип’яченої води так, щоб покривала інгредієнти на 2/3.

Запікайте горщики в духовці 40 хвилин при температурі 180 °с.

  • суфле.

М’яке і дієтичне блюдо припаде до смаку як дорослим, так і дітям. Щоб його приготувати, візьміть:

  • яловичу вирізку — 1 кг;
  • вершки, молоко — по 300 мл;
  • яйця — 2 шт.;
  • часник — 3 зубчики;
  • вершковий сир — 300 г;
  • панірувальні сухарі-5 ст. Л.

Переконайтеся, що ця страва готується швидко, виконавши такі дії:

  1. у 2 л підсоленої води відваріть яловичину (час — 30 хвилин). Наріжте на невеликі шматки.
  2. у блендері подрібніть і змішайте яловичину, вершковий сир, яйця, часник і сухарі. Посоліть і поперчіть суміш.
  3. додайте вершки і молоко в отриману масу. Вимішайте все акуратно ложкою.
  4. форму для запікання вистеліть фольгою, змастіть її маслом і викладіть отриманий фарш.

Блюдо буде готове через 30 хвилин при температурному режимі 180 °с.

  • яловичина, фарширована яблуком.

Приготуйте соковиту яловичину в духовці. Для цього знадобиться:

  • яловича вирізка – 1 кг;
  • часник — 5 зубчиків;
  • яблуко — 2 шт.

Сіль і перець використовуйте, орієнтуючись на власні відчуття.

Щоб зробити це блюдо, виконайте прості дії:

  1. вимийте м’ясо і обсушити на паперовому рушнику.
  2. яблука помийте і поріжте на часточки.
  3. подрібніть часник і змішайте з сіллю.
  4. зробіть поздовжні розрізи в шматку м’яса. Умочіть шматочки яблука в часник і проштовхніть в отвори.
  5. змастіть фольгу рослинним маслом і загорніть в нього нафарширований шматок м’яса.

Запікайте в духовці 60 хвилин при температурі 180 °с.

Вивчіть представлені рецепти і урізноманітніть буденне меню.

Готуйте страви з дієтичного м’яса-курячого або яловичого — в духовці, що збереже його корисні властивості.

читайте також: чахохбілі з курки: рецепт по-грузинськи