Повторюю щороку! кращі баклажани по-грузинськи на зиму

20

0 повторюю щороку! кращі баклажани по-грузинськи на зиму

Відмінність грузинської кухні від нашої в тому, що там майже всі страви і заготовки на зиму, гострі, ароматні і пікантні. Таку закуску ви точно можете поставити на святковий стіл до різних м’ясних страв.

продукти

  • баклажани — 1200 кг
  • перець солодкий-250 гр
  • перець гострий-1 -2 шт
  • часник — 1 головка
  • петрушка
  • сіль — 2 ч. Л
  • цукор — 1 ч. Л
  • оцет 9 %, — 50 мл
  • олія рослинна

Як приготувати баклажани по-грузинськи

Баклажани ріжемо уздовж на смужки по 0.5 мм завтовшки.

Солимо баклажани і залишаємо на час, близько 20 хвилин.

Солодкий перець очищаємо від насіння і разом з гострим перцем і часником перебиваємо занурювальним блендером до однорідного стану.

Дрібно рубаємо петрушку і змішуємо її з пюре з перців, додаємо сіль і цукор, оцет. Вимішуємо масу до однорідності. Ми залишаємо настоюватися на 15 хвилин.

Промиваємо баклажани під проточною водою, віджимаємо руками і обсмажуємо на невеликій кількості рослинного масла до рум’яності з двох сторін. Остуджувати.

Стерилізуємо банки і кришки.

На дно банки кладемо трохи гострої маси, звертаємо баклажани рулетом і укладаємо до половини банки, знову пюре і доповідаємо рулети до верху. Заливаємо в банки залишки соусу з перців.

Ставимо банки, накриті кришками в каструлю на рушник, наливаємо теплу воду і стерилізуємо з моменту закипання 20 хвилин.

Закручуємо кришки, перевертаємо і залишаємо остигати.

Зберігаємо в підвалі або в коморі.

Таку закуску я завжди подаю з запеченим в духовці м’ясом і картоплею.

Приємного апетиту!