Печиво апельсинове з білим шоколадом

34

Борошно змішати з розпушувачем, просіяти в миску. Перемішати з цукром, додати холодне масло. Я робила це на дошці, просіяла борошно гіркою, туди на крупній тертці потерла масло. Прямо руками перетерла в крихту, зібрала в гірку, зробила кратер (на дні кратера обов’язково повинна бути сміти. У кратер вилила акуратно апельсиновий сік, розбовтане яйце, тріску солі. Акуратно, поступово вмішуючи в рідину крихту тестяну, щоб не” розбіглася ” рідина, вимісила тісто. Попутно додала дрібно нарізаний шоколад.

Тісто загорнула в плеку, прибрала в холодильник. Як мінімум на півгодини, але можна і більше.

Далі просто. Катаємо кульки завбільшки з волоський горіх. Обвалюють кожен спочатку в цукрі, потім в цукровій пудрі (дві мисочки на столі, поруч з тестом поставити).

Хвилин 15-20 піч в розігрітій до 160 с духовці. Колір сильно не змінюється, світлим залишається. Готове печиво дуже обережно знімати з дека. Остудити на решітці.

Воно таке нерівне через те, що в процесі випічки шоколад тане. І виходить грудкуватою печенюха. Але на смаку не відбивається – і це головне.