У розпал Масляної головними зірками на столі, звичайно, будуть млинці, але вибрати з великої кількості рецептів тіста і начинок з кожним роком стає все важче. Спільно з експертами супермаркетів BILLA ми розповімо, які млинці готують у різних країнах світу, і ви надихнути на проведення цікавого кулінарного експерименту.
Панкейкі, США/Канада
Північноамериканський варіант млинців відомий багатьом завдяки кінематографу: нерідко герої західних фільмів снідають саме цими ласощами. Приготувати панкейкі зовсім не складно, а в якості начинки рекомендується використовувати карамельний, шоколадний або гаряче улюблений в
Канаді кленовий сироп. Так страва буде не тільки смачним, але і красивим.
Інгредієнти для тіста: 100 мл вершків, 150 г борошна, 2 яйця, 50 мл йогурту, 25 г цукру, щіпка солі, соди і ваніліну.
1 панкейк містить близько 85 ккал.
Конвертики, Малайзія
В оригіналі назва страви звучить як apam balik, що в перекладі з малайської означає «складені навпіл млинці». Конвертики самі по собі солодкі, але, щоб зробити смак ще більш насиченим, в якості начинки місцеві кулінари використовують обсмажений арахіс.
Інгредієнти для тіста: 500 мл води, 250 г рисового борошна, 120 г цукру, 10 г солі, щіпка соди, розпушувача і ваніліну. Перед смаженням тісто треба охолодити протягом години.
1 конвертик містить близько 75 ккал.
Тиганитес, Греція
Незважаючи на те, що грецька кухня у більшості людей асоціюється зі свіжими овочами, сиром і морепродуктів, в країні є національний варіант млинців. Перед подачею тиганитес, як правило, посипають корицею і подають разом з медом або грецьким йогуртом, який, до речі, і додають в тісто.
Інгредієнти для тіста: 300 г борошна, 250 г води, 200 р грецького йогурту, 2 яйця, 50 г цукру, щіпка солі і соди.
1 млинець тиганитес містить близько 110 ккал.
Доса, Індія
Гострі млинці доса іноді називають коржами із-за схожості рецептів. Їдять їх виключно з начинками, для яких також не шкодують спецій: втім, у цьому і полягає головна відмінна риса індійської кухні.
Один з найпопулярніших варіантів начинки — томиться в кокосовому молоці картопля з куркумою, коріандром і імбиром.
Інгредієнти для тіста: 300 г рису, 300 г сочевиці (крупи попередньо вимочити і подрібнити в кашку), 1 стручок гострого перцю, 20 р солі, щіпка цукру. Перед смаженням тісто має настоятися протягом кількох годин.
1 млинець доса містить близько 40 ккал.
Кайзершмаррн, Австрія
Ці пишні млинці названі на честь австрійського кайзера (імператора) Франца Йосипа. Блюдо виходить досить калорійним, тому при подачі його доповнюють легкими інгредієнтами —ягодами або фруктами.
Інгредієнти для тіста: 500 г молока, 250 г борошна, 4 яйця (білки збивати окремо), 90 г вершкового масла, 30 г родзинок (за бажанням), щіпка солі і лимонної кислоти.
1 млинець кайзершмаррн містить близько 250 ккал.
Налисники, Україна/Польща
Налисники — одні з найбільш тонких млинчиків. У них досить нейтральний смак, і тому вони поєднуються з різними начинками: від дуже солодких до солоних або навіть гострих.
Інгредієнти для тіста: 2 яйця, 600 г борошна, 300 мл води, 50 г цукру, 20 г солі. Перед смаженням тісто має настоятися в теплому місці протягом 30 хвилин.
1 налисник містить близько 130 ккал.
Качапас, Венесуела
У той час як у багатьох країнах млинці вважаються одним з головних страв домашньої кухні, у Венесуелі качапас часто можна побачити в меню кращих місць зі стріт-фудом. Тісто кукурудзяних млинчиків кілька прісне, тому їх подають з великою кількістю сирної начинки.
Інгредієнти для тіста: 400 г подрібненої кукурудзи, 50 г кукурудзяного борошна, 40 г вершкового масла, 20 г вершків, 10 г солі.
1 млинець качапас містить близько 70 ккал.