Незвичайні пельмені, але дуже смачні

29

Зовсім недавно на очі мені попався цей оригінальний рецепт приготування пельменів. У них все незвично, починаючи з приготування самого тіста і закінчуючи складом начинки.

Вперше я готувала пельменное тісто на кефірі і вважаю його більш вдалим, ніж звичайне класичне тісто на воді. У начинці пельменів цілий букет прянощів, що робить пельмені пікантними на смак. Таке обов’язково треба спробувати!

Рецепт незвичайних домашніх пельменів з фаршем зі свинини

  • час підготовки – 10 хвилин
  • час приготування-1 година
  • кількість порцій– 6

Підготувати всі необхідні інгредієнти для тіста.

Яйце збити з дрібкою солі.

Кефір злегка підігріти, вилити в яєчну масу і додати соду.

Все ретельно перемішати і залишити в сторону на 15 хвилин.

У кефірно-яєчну суміш порціями додавати просіяне борошно.

Замісити тісто, загорнути його в рушник і залишити на 20 хвилин.

Підготувати всі необхідні інгредієнти для начинки.

Лавровий лист поламати на шматочки, залити 50 мл окропу і залишити до повного охолодження, а потім процідити.

Зубчики часнику очистити від сухої оболонки і пропустити через прес.

Зелень кропу вимити в проточній воді, обсушити і дрібно нарізати.

М’ясо обмити, обсушити і нарізати невеликими шматочками. Цибулину очистити і розрізати на 4 частини.

Пропустити м’ясо через дрібну решітку м’ясорубки разом з цибулею. До фаршу додати часник, кріп, лавровий настій, мелений перець і сіль.

Начинку добре вимішати.

Тісто розділити на дві частини, з кожної скачати джгут і розрізати його на невеликі шматочки.

Кожен шматочок за допомогою качалки розкачати в тонкий корж товщиною в 2-3 мм і діаметром 8 см.на середину коржів розкласти по 1 чайній ложці начинки, защипнути краю, протилежні кінці з’єднати.

Розкласти пельмені на дошці, посипаній борошном, на деякій відстані один від одного.

Воду довести до кипіння, посолити за смаком, опустити в неї пельмені по одному, перемішати і варити на слабкому вогні. Коли пельмені спливуть, варити їх ще близько 5 хвилин.

Готові пельмені викласти шумівкою на блюдо і подати з улюбленим соусом, сметаною або маслом.