Не шкодуйте майонезу! Готуємо мясо по французьки для голодних чоловіків.

35




Сьогодні мало яка сім’я обійдеться без святкового обіду або вечері, а одним з урочистих частувань у нас завжди вважалося м’ясо по-французьки. Ми зібрали кілька рецептів, які навряд чи вас здивують, хоча і допоможуть подивитися на це блюдо трохи інакше. Наприклад, варіант з йогуртом замість майонезу, хоча майонез в цьому блюді замінити вкрай складно!

М’ЯСО ПО-ФРАНЦУЗЬКИ З ЗАПРАВКОЮ З ЙОГУРТУ

Інгредієнти:
Картопля 800 гр (6-7 шт.)
Свиняча корейка 800 гр
Цибуля ріпчаста 200 гр (1-2 шт.)
Сир Чеддер 300 гр
Йогурт натуральний без добавок 9 ст. л. (200 гр)
Оливкова олія 2 ст. л. (1 ст. л. для смаження, 1 ст. л. для картоплі)
Сіль і перець за смаком

Процес приготування:
1. Картоплю чистимо, нарізаємо невеликими шматочками. Кладемо в каструлю з холодною водою, ставимо на плиту і чекаємо, коли закипить. Після цього зменшуємо вогонь до середнього і варимо 10 хвилин. Коли картопля готова, зливаємо воду.
2. Поки вариться картопля, займемося м’ясом. З шматка м’яса зрізаємо жир, нарізаємо на пласти товщиною 1-2 див. Накриваємо харчовою плівкою і відбиваємо з двох сторін до товщини 0,5–1 див. Солимо і перчимо за смаком, теж з двох сторін. Тепер необхідно обсмажити м’ясо на середньому вогні по 1 хвилині з кожної сторони на рослинній (оливковій) олії.
3. Цибулю ріжемо на тонкі півкільця і тремо сир на крупній тертці. Готуємо заправку. Змішуємо половину цибулі, 9 ст. л. натурального йогурту без добавок і 1/3 сиру.
4. У форму для запікання викладаємо половину цибулі, на нього викладаємо картоплю. Солимо за смаком і поливаємо 1 ст. л. оливкової олії. На картоплю викладаємо м’ясо. Змащуємо соусом м’ясо з картоплею і відправляємо в розігріту до 200°С духовку на 30 хвилин.
5. Через 30 хвилин дістаємо страву з духовки, посипаємо залишками сиру і відправляємо назад на 5 хвилин. За бажанням перед подачею можна посипати зеленню.

Не жалейте майонеза! Готовим мясо-по французски для голодных мужчин

М’ЯСО ПО-ФРАНЦУЗЬКИ БЕЗ ЦИБУЛІ

Інгредієнти:
Свинина (ескалоп) 0,5 кг
Помідори 3 шт
Сир 200 гр
Майонез 300 гр
Сіль, перець
Приправа для свинини
Олія рослинна

Процес приготування:
1. Ескалоп добре відбити, з одного боку змастити сіллю, спеціями і тонким шаром майонезу.
2. Змастити деко олією і укласти м’ясо майонезній стороною вниз.
3. Посипати сіллю, перцем, приправою для свинини, зверху викласти помідори і рясно викласти сир. Закрити сир майонезом, сформувавши густу майонезну шапку ложкою.
4. Випікати в розігрітій до 200°С духовці 30 хвилин.

Не жалейте майонеза! Готовим мясо-по французски для голодных мужчин

М’ЯСО ПО-ФРАНЦУЗЬКИ З ЯЛОВИЧОЇ ВИРІЗКОЮ

Інгредієнти:
Яловича вирізка 500-1000 гр
Помідори 3 шт
Сир 300 гр
Майонез
Сіль, перець за смаком
1/2 склянки води

Процес приготування:
1. Нарізаємо яловичу вирізку на шматки товщиною в 1 см. Відбиваємо, і робимо маленькі надрізи, щоб м’ясо сильно не зібралося.
2. Нарізаємо помідори скибочками, сир протираємо через тертку.
3. Деко змащуємо олією, викладаємо м’ясо в ряд, змащуємо майонезом, викладаємо скибочки помідора, солимо, перчимо. Заливаємо півсклянки води, щоб м’ясо не підсохло.
4. Відправляємо в розігріту до 200°С духовку на 30 хвилин. Дістаємо, зверху помідорів кладемо рівним шаром майонез, а потім — тертий сир. І отруюємо в духовку до готовності на хвилин 20.

Не жалейте майонеза! Готовим мясо-по французски для голодных мужчин

М’ЯСО ПО-ФРАНЦУЗЬКИ З КУРЯЧИМ ФАРШЕМ І ПЕЧЕРИЦЯМИ

Інгредієнти:
Фарш курячий 300 гр
Печериці 500 гр
Цибулина 2-3 шт
Сир 300 гр
3-5 шт картопля
Майонез
Сіль, перець за смаком
Рослинна олія

Процес приготування:
1. Цибулю чистимо, нарізаємо тонкими кільцями і викладаємо на злегка змащений маслом деко.
2. Картоплю чистимо, нарізаємо тонкими скибочками і викладаємо на цибулю.
3. Картоплю солимо і перчимо, викладаємо на нього шар фаршу. Солимо, перчимо ще раз.
4. На фарш викладаємо тонко нарізані печериці. Зверху все засипаємо тертим сиром і змащуємо майонезом.
5. Запікаємо 25-30 хвилин при 180°С.

На обід і вечерю: три рецепта лазаньї (просто і смачно!)

Соковиті фрикадельки в човниках з тіста: як смачно нагодувати всю сім’ю і не витратити півдня