Найлегший рецепт пирога з капустою

20

влітку краще гуляти на вулиці, а не перебувати біля плити. Тому господиням подобаються швидкі і смачні рецепти страв. Найлегший пиріг з капустою готується всього 40 хвилин. Якщо ви любите повітряну випічку, де багато начинки і мало тіста, обов’язково візьміть рецепт на замітку.

Швидкий пиріг: рецепт з капустою

Не випадково це блюдо назвали ледачим пирогом. Приготування займає мало часу, адже тісто не вимагає особливих навичок.

Готувати швидкий пиріг допоможуть кілька секретів. Ось вони:

  • для тіста використовуйте кефір або майонез.

Меншу калорійність і нейтральний смак забезпечить кефір. А ось майонез дасть рум’яну скоринку і насичений смак.

  • щоб блюдо вийшло схожим на пиріг, заливайте начинку шарами. Спочатку тісто, потім капуста і знову тісто.
  • важливо дотримуватися консистенцію тесту, яка нагадує густу сметану, інакше випічка буде розповзатися.

  • не забудьте дно форми застелити пергаментом.

Це актуально для рознімних ємностей, де рідке тісто може «втекти». До того ж форму легше відмити.

  • для начинки вибирайте молоду капусту або м’яку її частину.

Якщо овоч жорсткий, наріжте і залийте його окропом. Потім тушкуйте.

  • у начинку додайте яйця, гриби або фарш.

Щоб приготувати простий пиріг, підготуйте такі продукти:

  • кефір — 300 мл;
  • борошно — 2 ст.;
  • яйця — 2 шт.;
  • соду — ½ ч. Л.;
  • капусту — 200 г;
  • масло вершкове-50 г;
  • сіль, кмин, кріп за смаком.

Приступайте до складання страви.

читайте також: пиріжки з капустою в духовці: рецепт

Як приготувати простий пиріг з капустою

Пропонуємо покрокове приготування смачного пирога:

  • спочатку зробіть начинку.

Тонко наріжте капусту. Тушкуйте в сковороді з вершковим маслом, спеціями і сіллю.

  • тепер приготуйте тісто.

Якщо кефір кислий, погасіть в ньому соду. Якщо ні, використовуйте оцет або лимонний сік.

Додайте в кефір яйце і сіль, збийте до однорідності.

Поступово підсипати борошно до приготування тіста.

  • приступайте до випікання простого пирога.

Форму для випічки змастіть маслом.

На дно налийте шар тіста, потім викладіть начинку, залийте зверху залишками тіста.

Випікайте виріб при 200 °с близько 30 хвилин. Готовність визначте візуально – по золотистій скоринці.

Пиріг з капустою замінить основне блюдо або гарнір, нагодувати їм можна навіть несподіваних гостей.

Легка випічка виходить соковитою, ароматною і низькокалорійної.

Готуйте із задоволенням, слідуючи швидким рецептами.

читайте також: пиріжки в духовці з картоплею: рецепт