На що здатний селера, або як схуднути з користю

2

У наш «гиподинамическое» час доводиться стежити, щоб калорій в шлунок надходило менше, а вітамінів і мінеральних елементів – не нижче норми. Так, це складно зробити, але тут на допомогу можуть прийти ефективні засоби, які пропонує нам сама матінка-природа.


В даний час все більша кількість людей страждають неприємним недугою з не менш неприємним назвою – ожиріння. Звикнувши споживати їжу з більшою кількістю калорій і, в той же час, з малою кількістю клітковини, людина частенько з жахом помічає, як його організм непомітно набирає зайві кілограми. А при цьому і генетичну спадщину залишає бажати кращого. У наш «гиподинамическое» час доводиться стежити, щоб калорій в шлунок надходило менше, а вітамінів і мінеральних елементів – не нижче норми. Так, це складно зробити, але тут на допомогу можуть прийти ефективні засоби, які пропонує нам сама матінка-природа. Про одну з них ми і поговоримо.
Отже, селера. Є дві головні його різновиди – черешковий і кореневої, причому, обидві корисні. При цьому різні частини рослини важливі по-своєму. Селера діє і наскільки він ефективний?
Як виявилося, вчені давно знають про те, що селера сприяє швидкому і ефективному схудненню. Ось який факт вони розкрили: при перетравленні в ШКТ спалюється більше калорій, ніж організм від селери отримує заново. Сто грам містить 18 калорій, а витрачається не менше 25-30. Чому? По-перше, в цьому рослині дуже багато клітковини, особливо в черешках листків. А щоб звідти дістати калорії, та ще й зайві, потрібно затратити чимало сил і енергії, адже багаті енергією речовини щільно упаковані і заховані серед волокон цієї клітковини. По-друге, велика кількість специфічних ефірних олій, особливо в листових пластиночках. Ці речовини нормалізують обмін речовин, сприяють спалюванню жирів і направляють вуглеводи до м’язів і мозку, а не в підшкірну жирову клітковину. Багатий набір вітамінів (C, B2,B6,PP,E і провітамін A) і найважливіших елементів (залізо, фосфор, магній, кальцій, калій, цинк) теж сприяє ліквідації зайвих жирів. Адже брак будь-якої «деталі» з цього набору призводить до уповільнення обміну речовин, його перекосу в сторону виробництва і відкладання цих самих жирів (при цьому вуглеводи, вода і навіть білки здатні перетворюватися в жири – а хіба нам це треба?). Особливо багатий всією цією братією великий і соковитий корінь селери.
Але благополучне спалювання жирів – не єдине достоїнство цього диво-рослини. Селера заспокоює нервову систему і сприяє нормалізації сну, збільшує фізичну і розумову працездатність, знімає стрес, допомагає справлятися з захворюваннями шкіри і порожнини рота (при цьому освіжаючи її не гірше зубної пасти або «жуйки»), його успішно застосовують при алергії. Крім того, селера сприяє розщепленню і виведенню токсинів, уповільнює процес старіння і не дає згаснути потенції.
Але зовсім недавно вчені виявили, що вживання селери і його свіжовичавленого соку веде до загибелі ракових клітин. Склад речовин як ніби спеціально підібраний так, щоб блокувати їх життєдіяльність (особливо це стосується кореня селери). Так що, виявляється, за допомогою однієї дії можна одночасно худнути, ще й борючись з раком.
І на «десерт» «солоденька» новину. Селера запобігає хвороба Альцгеймера – забування фактів і подій, особливо в старечому віці. Це властивість теж відкрито недавно. Завдяки його впливу глюкоза більш ефективно досягає клітин мозку, а ми знаємо, що глюкозное голодування може призвести до незворотних наслідків.
У добу бажано з’їдати не менше 100 грам селери, але ще краще – не менше 300 грамів. На його основі робляться різні салати, супи, можна (і навіть потрібно) додавати в м’ясні продукти, особливо жирні та смажені. При цьому, чим меншою термічній обробці селера піддається, тим краще. Корисно з’їсти в день один-два молоденьких черешка в чистому вигляді. Можна пити сік (100 грам на добу містить все, що ми хочемо отримати від селери крім, хіба що, клітковини). На зиму його можна сушити, але ще краще -заморожувати.
Смачного схуднення!