Маринад для шашлику з курки з соєвим соусом і гірчицею

11

щоб птиця була смачною, варто завчасно подбати про маринаді. Пропонуємо простий перевірений рецепт, який подарує вам відмінний маринад для шашлику з курки.

Маринад для шашлику з курки: рецепт

Цей маринад збагатить смак шашлику з стегенець і інших частин курки.

Ось як готується простий і смачний соус для шашлику:

Готуємо інгредієнти

Для смачного маринаду візьміть:

  1. гірчицю-2 ст. Л.
  2. хмелі-сунелі — 1 ч. Л.
  3. пару зубчиків часнику.
  4. цукрову пудру-1 ч. Л.
  5. соєвий соус-2 ст. Л.

Процес маринування

  • змішуємо гірчицю і соєвий соус до однорідності.
  • додаємо в маринад для стегенець цукрову пудру і хмелі-сунелі.
  • подрібнюємо часник за допомогою преса і відправляємо в маринад для шашлику.

Після того як змішали маринад, натріть їм кожен шматочок курки і помістіть в глибоку ємність.

Що залишився маринад для курки вилийте на птицю і відправте м’ясо в холодне місце мінімум на пару годин.

Маринад для шашлику з соєвим соусом: особливості приготування

Ось найбільш цікаві і корисні відомості про приготування маринаду і його використанні:

  • соєвий соус-один з основних і незмінних компонентів соусів до м’яса, так як відмінно поєднується з різними приправами і прянощами;
  • маринад варто готувати в глибоких ємностях, щоб ретельно перемішати всі його компоненти;
  • щоб смак інгредієнтів вашого соусу для шашлику став яскравішим, додайте трохи цукру;
  • для маринування підходить будь-яка частина курки;
  • цілу курку краще розділити на частини і замаринувати окремо, щоб м’ясо більше просочилося соусом;
  • не маринуйте птицю менше 15 хвилин, а краще залиште її в холодильнику на всю ніч.

Маринад для курки з соєвим соусом: поради

Щоб маринад вийшов вдалим, а готовий шашлик смачним, дотримуйтесь таких рекомендацій:

  • не використовуйте для приготування маринаду алюмінієвий посуд: при впливі солі і соусу вона почне окислюватися;
  • зробіть маринад імбиром: він не тільки додасть соусу пікантних ноток і розігріє апетит у процесі поїдання шашлику з курки;
  • додавайте сіль тільки після спецій і часнику (цілком ймовірно, що вона не знадобиться);
  • експериментуйте з прянощами, а особливу увагу зверніть на коріандр;
  • не зберігайте довго маринади з додаванням гірчиці;
  • якщо використовуєте соєвий соус з добавками, заздалегідь переконаєтеся, що його ароматизатори вдало поєднуються з приправами для маринаду;
  • щоб курка добре промаринувалася, накрийте ємність з нею кришкою і злегка притисніть;
  • маринад можна використовувати для приготування страв не тільки на багатті, але і сковорідці, для чого потрібно протушкувати в ньому м’ясо, поки соус не випарується;
  • щоб тушковане м’ясо в маринаді приготувалося швидше, а його смак став більш насиченим, додайте трохи червоного вина.

Якщо ви думали, як замаринувати курку, щоб м’ясо вийшло соковитим і ароматним, наш рецепт стане відмінною знахідкою: він простий, доступний і смачний.

А який маринад для шашлику з птиці за смаком вам? поділіться рецептом.