Лінцерське печиво-найкращий рецепт для новорічних свят

20

Лінцерське печиво родом з австрії. Це ніжне печиво готували перед новорічними святами і підносили в якості подарунка, упаковуючи в красиві коробочки. Печиво готуватися з пісочного тіста і склеюється між собою джемом.

Лінцерське печиво – рецепт класичний з фото крок за кроком

приготування

У кухлик з товстим дном або сотейник насипте цукор, покладіть мед і розбийте яйця.

За допомогою віночка всі інгредієнти добре перемішайте.

Вершкове масло наріжте на невеликі шматочки і додайте до вище перерахованих інгредієнта.

Поставте кухлик на невеликий вогонь і постійно помішуючи доведіть масу до перших бульбашок і зніміть з вогню.

У глибокій мисці змішайте пшеничне борошно, мигдальне, сіль, розпушувач, корицю. Мигдальне борошно можна замінити на будь-яку іншу горіхову борошно.

З’єднайте сухі і мокрі інгредієнти.

Замісити тісто, воно повинно вийде трохи липкуватим і м’яким. Якщо тісто вийшло дуже липким можна додати трохи борошна. Тісто загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на 40 хвилин.

Дістаньте тісто з холодильника і розділіть на дві частини. На папері для випічки розкачайте одну частину тіста товщиною 4-5 мм.за допомогою формочки або склянки виріжте печиво на невеликій відстань один від одного. Обрізки тіста зберіть, скачайте в кулю і використовуйте повторно.

Папір з печивом перекладіть на деко.

Другу половину тіста також розкачайте на папері для випічки, виріжте печиво і за допомогою формочок поменше виріжте серединку.

Випікайте печиво при температурі 180°с до підрум’янюючи країв печиво.

печиво не можна перетримувати інакше воно стане сухим.

Готове печиво остудіть, викладіть невелику кількість джему. Джем краще використовувати з невеликою кислинкою, наприклад, з чорної смородини, журавлини.

Печиво з вирізаною серединкою присипте цукровою пудрою і покладіть на джем. Зберігати печиво необхідно в герметичній тарі.