Котлети з крабових паличок — 12 простих і смачних рецептів на сковороді і в духовці

29

сьогодні представляю вашій увазі чудові котлети з крабових паличок. Як правило, котлети у нас асоціюються з фаршем, м’ясорубкою і сковородою. Однак, різноманітність рецептів не завершується там, де закінчуються види риби і м’яса. Традиційні продукти – не повний перелік припасів, з яких нині готують соковиті і смачні биточки.

Я перестала дивуватися, коли навчилася готувати страву з кальмарів . Варіанти поєднання крабового м’яса з іншими компонентами не обмежені. Популярні варіації з сиром, часником, картоплею, рибою, морепродуктами, серед яких кальмари і креветки. Дуже смачні котлети вийдуть з курячої грудки. У биточків з крабового м’яса є ще один безсумнівний плюс-вони малокалорійні. Тому відмінно підходять для правильного харчування і дотримання дієти.

Легко готуються, швидко з’їдаються, оскільки гарантовано виходять смачними навіть у недосвідчених кулінарів.

  • крабові палички-200 гр.
  • твердий сир – 70 гр.
  • манка – 2 столові ложки.
  • яйце.
  • соняшникова олія, чорний перець, сіль.

Приготування:

  1. закиньте упаковку з паличками в морозилку на чверть години. Потім натріть середньою стружкою.
  2. аналогічно подрібніть сир.
  3. складіть в загальну миску, додайте спеції, яйце. Гарненько перемішайте.
  4. насипте на робочу поверхню манну крупу.
  5. сформуйте заготовки котлет, викладіть в паніровку і обваляйте.
  6. розігрійте на сковороді рослинне масло, відправте напівфабрикати готуватися. Смажте з нижньої сторони близько 3 хвилин.
  7. як тільки з’явиться рум’яна скоринка, переверніть. Продовжуйте смажити, поки не побачите красиву підсмаженість з іншого боку.

Дуже популярний варіант, який визнаний класичним.

Візьміть на 6 шт.:

  • крабові палички (м’ясо) – 200 гр.
  • сир-твердий – 200 гр.
  • часник-2 зубки.
  • яйця-2 шт.
  • борошно-3 столові ложки.
  • соняшникова олія для смаження.

Покроковий рецепт:

Розморозьте на кухонному столі крабове м’ясо.

Покришите найдрібнішим кубиком, яким тільки зможете, або натріть на тертці.

Потріть шматок сиру на тертці з середніми осередками.

Роздушіть за допомогою преса зубчики часнику або порубати в дрібну крихту.

З’єднайте підготовлені компоненти в загальній мисці.

Додайте яйця. За бажанням можна трохи підсолити фарш, але не раджу, оскільки сир і палички вже солоні.

Гарненько перемішайте, щоб маса стала однорідною.

Сформуйте овальні або круглі напівфабрикати котлет.

Налийте на сковорідку масло, прогрійте його. Викладіть напівфабрикати. Обсмажте заготовки знизу до красивої скоринки на сильному вогні.

Переверніть, зменшіть вогонь. Продовжуйте готувати приблизно стільки ж, поки з іншого боку не з’явиться підсмажена скоринка.

Приємного апетиту!

Дуже смачні рубані котлети з крабового м’яса

:

  • упаковка паличок-300 гр.
  • яйце.
  • сметана-велика ложка.
  • стебло селери-1 шт.
  • зелена цибуля – 30 гр.
  • лимонна цедра-маленька ложка.
  • лимонний сік-1,5-2 великі ложки.
  • діжонська гірчиця-велика ложка.
  • мускатний горіх – ½ маленької ложки.
  • базилік-2 гілочки.
  • панірувальні сухарі-5 ложок.
  • масло, сіль, чорний перець.

Технологія приготування:

  1. дуже дрібно покришите базилік, зелена цибуля, селера.
  2. дрібно поріжте крабові палички. Фарш не повинен бути однорідним і схожим на пюре.
  3. перекладіть рубану зелень в миску з паличками. Додайте сметану з гірчицею, розбийте яйце.
  4. натріть з лимона цедру, видавіть сік. Надішліть в фарш. Слідом покладіть 3 ложки сухарної крихти. Заправте мускатом, перцем, сіллю.
  5. зробіть невеликі котлетки, запаніруйте в залишилися сухариках.
  6. посмажте до готовності на сковороді з обох сторін.

Як приготувати крабові котлети в духовці

З будь-якого із запропонованих тут рецептів можна приготувати котлети в духовці. Завдяки цьому ви використовуєте менше масла, що зробить блюдо низькокалорійним.

Склад:

  • крабові палички-200 гр.
  • яйця-парочка.
  • сир (твердий) – 200 гр.
  • лук-головка.
  • сухарі панірувальні-80 гр.
  • сіль, перець – по щіпці.

Процес приготування:

  1. натріть крабове м’ясо на крупній тертці. Щоб процес пройшов легше, попередньо трохи підморозити їх.
  2. аналогічно поступите з сиром-натріть його великою стружкою.
  3. подрібніть кубиками цибулину. Роздушіть пресом часникові часточки.
  4. зваріть яйця круто. Натріть на дрібній тертці.
  5. складіть підготовлені інгредієнти в загальну миску. Додайте спеції (за бажанням можна використовувати інші приправи).
  6. змочіть руки водою, зліпити котлети. Викладіть у форму, підстеливши пекарську папір.
  7. запікайте блюдо при 180 о с. Час приготування 10 хвилин. Потім переверніть биточки і готуйте ще 10 хвилин.

Дієтичні котлети з крабових паличок без яєць (пп)

Рецепт по дюкану, підходить для прихильників правильного харчування, містить мінімум калорій.

Інгредієнти:

  • упаковка паличок-200 гр.
  • вівсяні пластівці-1,5 склянки.
  • лук – 2 середні головки.
  • вода-2 склянки.
  • масло для смаження, сіль, панірувальні сухарі.

Як готувати:

  1. у миску з вівсяними пластівцями додайте подрібнений дрібними кубиками цибулю.
  2. закип’ятіть воду, відразу влийте в миску, перемішайте. Накрийте миску, залиште на чверть години набухати.
  3. покришите розморожене крабове м’ясо кубиками, відправте в миску з вівсянкою. Замісити тісто.
  4. зліпіть заготовки биточків. Щоб з тестом зручніше було працювати, змочіть долоньки водою.
  5. запаніруйте сухарною крихтою.
  6. викладіть на деко, підстеливши промаслений пекарський папір. Готуйте при 180 о с, налаштувавши таймер на 15 хвилин.

Котлети з рису, кальмарів і крабового м’яса

Цікаве поєднання, в результаті якого виходять чудові, дуже ситні биточки.

Візьміть:

  • кальмари-200 гр.
  • палички-200 гр.
  • рис (зварений) – 100-150 гр.
  • яйце.
  • цибулина.
  • часник – за смаком.
  • перець, сіль.
  • масло для смаження, борошно для панірування.

Як приготувати:

  1. заздалегідь зваріть розсипчастий рис.
  2. очистіть кальмари від нутрощів, залийте на 3 хвилинки крутим окропом. Зніміть шкірку, витягніть хітинову пластину.
  3. прокрутіть в м’ясорубці, перетворивши в фарш (або пробийте блендером).
  4. слідом пропустіть через м’ясорубку розморожене крабове м’ясо.
  5. роздушіть пресом зубчики часнику, дуже дрібно покришите цибулину.
  6. з’єднайте всі вищевказані компоненти в загальній ємності. Вбийте яйце, додайте зварений рис. Посоліть, поперчіть фарш. Ретельно перемішайте.
  7. зліпіть котлети, обсмажте до приємної рум’яної скоринки з обох сторін. Час смаження-приблизно по 3 хвилинки з кожного боку.

Смачні котлети з крабових паличок

Особисто мені дуже подобаються котлетки з додаванням майонезу. Завдяки йому, вони стають соковитими і приємними на смак. Приготування дуже нагадує рубані курячі биточки.

Беремо:

  • крабове м’ясо-200 гр.
  • яйце.
  • майонез-2-3 великі ложки.
  • гірчиці – негостра) – велика ложка.
  • панірувальні сухарі-5 ложок.
  • сіль, мелений перець, масло для обсмажування.

Як посмажити:

  1. дрібно порубати палички.
  2. додайте гірчицю, майонезний соус, 3 столові ложки сухарів, дрібку солі і перцю.
  3. вимісіть фарш. Сформуйте заготовки невеликих биточків. Обваляйте в залишках сухарів.
  4. розжарити на сковороді олію, викладіть напівфабрикати. Готуйте до рівномірної підсмаженої скоринки.

Котлети з риби і крабових паличок

Підійде будь-яка риба-минтай, щука, хек, тріска, морський язик, судак, путасу.

Буде потрібно:

  • філе риби-1 кг.
  • палички-200 гр.
  • цибулина.
  • картопля-1 бульба.
  • яйце.
  • сметана 15% – 2 столові ложки.
  • білий хліб (черствий) – 2-3 скибочки.
  • молоко (вода) – 200 мл
  • борошно – 5 великих ложок.
  • соняшникова олія-4 ложки.
  • перець, сіль – по ½ маленької ложки.
  • майоран, базилік, розмарин, чебрець, сушений часник – по щіпці.

Якщо знайдеться трохи сала, додайте грам 150, неПошкодувавши. Котлети стануть соковитіше.

Приготування:

  1. подрібніть цибулину дрібними кубками, обсмажте до приємної рум’яності в маслі. Охолодити.
  2. розмочіть в молоці черствий хліб, відіжміть.
  3. прокрутіть в м’ясорубці рибне філе, палички, смажену цибулю, розмочений хлібець.
  4. натріть картоплину на дрібній тертці, відправте в фарш. Не забудьте віддати сік, він зайвий.
  5. додайте сметану, яйце, сіль, всі приправи. Зробіть заміс.
  6. зліпите заготовки биточків, обваляйте борошном.
  7. смажте на сковорідці на повному вогні 8 хвилин з нижньої сторони. Після переверніть, продовжуйте готувати на середньому вогні ще стільки ж.

Котлети з курячої грудки і крабових паличок

Ситні, ніжні соковиті-такі биточки порадують всіх. Курка і палички — одне з найбільш вдалих поєднань для приготування страви.

  • фарш з курячої грудки-500 гр.
  • палички-500 гр.
  • яйця-парочка.
  • цибуля-стільки ж середнього розміру.
  • молоко-50 мл.
  • батон-200 гр.
  • панірування, масло, сіль, мелений перець.

Приготування:

  1. зріжте з батона скоринки, поламайте шматочками, замочіть в молоці. Через чверть години відіжміть.
  2. перекладіть в миску з фаршем, додайте подрібнені крабові палички.
  3. покришите маленькими кубиками цибулини, відправте слідом.
  4. залишилося вбити яйця, посолити, поперчити і сумлінно перемішати фарш.
  5. зробіть заготовки биточків, запаніруйте сухарями.
  6. смажте до хрусткої скоринки з нижньої сторони. Після переверніть, зменшіть потужність вогню. Накрийте сковорідку кришкою, і закінчите приготування. Обов’язково перевірте готовність, щоб виділявся прозорий сік.

Котлети з крабових паличок і картоплі

В даному рецепті є своя фішка – кукурудза, саме вона зробить ваші биточки неповторними.

Беремо:

  • крабові палички-300 гр.
  • картопля-4 бульби.
  • яйце.
  • консервована кукурудза-баночка
  • зелена цибуля – кілька пір’я.
  • кукурудзяний крохмаль-велика ложка.
  • борошно-2 великі ложки.
  • сіль, перець, рослинна олія.

Як посмажити:

  1. відваріть очищену картоплю до м’якості. Охолодіть, натріть на крупній тертці.
  2. так само, крупно, натріть палички (трохи підморозити, щоб процес пройшов легше).
  3. порубати пір’я зеленої цибулі. З баночки з кукурудзою злийте консервант.
  4. з’єднайте всі компоненти в мисці, розбийте яйце, заправте спеціями. Ретельно перемішайте.
  5. помістіть фарш в холодильник на 10 хвилин, щоб інгредієнти німого «зчепилися» між собою.
  6. змішайте разом крохмаль і борошно.

Начебто все просто, але відчувається рука майстра. Дуже слушні поради по ходу приготування допоможуть вам зорієнтуватися, якщо ви вперше переступили до приготування страви. Смачного, нехай на вашому столі будуть тільки найсмачніші котлети з крабових паличок.