Коричні пончики з цукровою посипкою.

27




У своєму блозі Марія Немова поділилася цікавим рецептом пончиків з корицею, які виходять дуже ніжними і відлітають просто в момент. А ще принадність цього рецепту в тому, що на все про все йде хвилин 15 – 20 максимум!

Інгредієнти:

тісто

– 125 гр борошна пересіяного
– 1 чл розпушувача
– 1/4 чл соди
– 1/2 чл солі
– 1/2 чл кориці
– 1/4 чл мускатного горіха
– 1 велике яйце
– 65 гр цукру (можна коричневий)
– 60 мл молока
– 60 гр йогурту
– 30 гр розтопленого вершкового масла
– 1 чл ванільного екстракту

посипання

– 150 гр цукру
– 1 чл кориці
– 50 гр розтопленого вершкового масла

Як приготувати пончики з корицею:

1) Духовку розігріваємо до 180С, форму для пончиків змащуємо маслом.

2) В окремій мисці змішуємо сухі інгредієнти: борошно, соду, розпушувач, сіль і спеції.

3) Яйце збиваємо з цукром, щоб він розчинився, потім додаємо йогурт, молоко, масло і ванільний екстракт. Злегка збиваємо до однорідної консистенції.

4) Додаємо рідку частину тіста до сухої і швидко перемішуємо до стану, коли вся мука буде волога, не буде сухих шматків. Тісто буде грудкуватим, і так і повинно бути, не треба перемішувати на цьому етапі до гладкої консистенції, тоді пончики будуть не такими пишними.

5) Викладаємо тісто у форму на 2/3. Зручно робити це за допомогою кондитерського мішка.

6) Випікаємо 10-12 хвилин в розігрітій духовці, пончики добре піднімуться, а по краях будуть золотистого кольору. Коли вони будуть готові, дати трохи охолонути і вийняти з форми.

7) Для топінгу потрібно змішати цукор з корицею, масло розтопити і остудити. Змастити пампушки з двох сторін маслом і занурити в цукрову посипання з двох сторін. Готові Пончики.

Готові пончики відмінно зберігаються у щільно закритому пакеті при кімнатній температурі. Також їх можна заморозити і зберігати до 2 місяців.