Кассат з начинкою з сиру і сухофруктів.

27




Готувати вишукані десерти підвладне не тільки іменитим кондитерам. Пориньте і ви на кілька годин в царство ванілі, шоколаду і теплого бісквіта.

Інгредієнти:

– Рікотта – 425 г
– Цукор – ¼ склянки
– Вершковий херес – 2 столових ложки
– Апельсиновий екстракт – 1 чайна ложка
– Суміш сухофруктів (дрібно нарізані) – 1/3 склянки
– Мигдаль (дрібно рубаний) – ¼ склянки
– Шматочки шоколаду – 1,25 склянки
– Бісквіт – 0,5 кг
– Розчинна кава – 1 чайна ложка (розвести в ¼ склянки окропу)
– Вершкове масло або маргарин – 6 столових ложок
– Мигдаль, нарізаний пластинами для прикраси

Приготування:

В чаші для міксера збийте рікотту з цукром, хересом і апельсиновим екстрактом. Всипте сухофрукти, дрібно нарізаний мигдаль і ¼ склянки нарізаного шоколаду.

Бісквіт розріжте горизонтально навпіл і ще раз навпіл, щоб вийшло 4 шари. Нижню частину викладіть на блюдо, нанесіть третину сирної начинки. Повторіть з іншими шарами. Закрийте 4 шар харчовою плівкою і поставте в холодильник на 2 години.

В цей час поставте на водяну баню решті шоколад і заварену каву. Періодично помішуйте до повного розчинення шоколаду. Додайте вершкове масло, розмішайте до однорідної маси. Зніміть з вогню і поставте в холодильник на 2 години. Нанесіть глазур по всьому периметру торти, з боків прикрасити мигдалевими пластинами.

“Кассата” с начинкой из сыра и сухофруктов

Посилання по темі:

Форум “Рецепти”
Салат з оселедцем від Юлії Висоцької
Найдорожчий десерт у світі