Кальмари по-корейськи-10 найсмачніших рецептів в домашніх умовах

24

корейські закуски потихеньку перемістилися з ринків і ресторанів на наші кухні. Мариновані по-корейськи кальмари не стали винятком — ми із задоволенням готуємо закуску в домашніх умовах. Чарівний аромат прянощів, гострі соуси, незвичні поєднання продуктів і екзотичні інгредієнти. А все для того, щоб об’єднати в одній страві чотири основні смаки — солодкий, солоний, кислий і гострий (гіркий).

Приготування не займе багато часу, досить просте, головне, знайти всі необхідні компоненти. А з ними нині практично немає проблем. У запропонованій добірці ви знайдете найсмачніші рецепти маринованих в азіатському стилі кальмарів і масу порад, як їх правильно приготувати.

Гострі кальмари, смажені по-корейськи – найсмачніший рецепт

Тримайте справжній рецепт приготування корейських кальмарів в домашніх умовах. Якщо будь-які компоненти для вас недосяжні-пропускайте їх або замінюйте, в покроковому оповіданні всі нюанси уточнюються.

Візьміть:

  • кальмари-500 гр.
  • ріпчаста цибуля – ½ головки.
  • морквина – 1/3 частина.
  • зелена цибуля-1 пір’їнка.
  • зелений перець чилі-стручок.
  • соняшникова олія-2-4 великі ложки.

Для маринаду:

  • соєвий соус-столова ложка.
  • гостра чилі паста кочудян – 1,5 столові ложки.
  • червоний мелений чилі – 2,5 столові ложки.
  • сироп (цукор, мед) – 1,5 столові ложки (допустимо замінити ложкою меду).
  • мірін – рисове вино) – столова ложка.
  • цукровий пісок-столова ложка.
  • часник, подрібнений-столова ложка.

Покроковий рецепт:

Почніть з приготування маринаду, щоб він встиг трохи настоятися. Покладіть в миску цукор, червоний мелений перець. Покришите або роздушіть пресом часник, відміряйте ложку (можна трохи більше).

Влийте соєвий соус, рисове вино, солодкий сироп. Якщо не знайдете сироп, замініть його ложечкою меду або цукру. Рисове вино дозволяється виключити зі складу, якщо не знайдете.

Покладіть пасту кучудян. Нижче даю рецепт домашнього приготування пасти. Вона важлива для приготування страв по-корейськи, тому рекомендую зробити або придбати. Гарненько перемішайте соус, відставте в сторону настоюватися.

Настругайте ріпчасту цибулю півкільцями.

Покришите зелений стручок чилі кільцями.

Поріжте моркву тонкими смужками довжиною в 4-5 см.

Аналогічно, смужками такої ж довжини, поріжте білу частину зеленої цибулі.

Зробіть на тушці кальмара з внутрішньої сторони пересічні надрізи (спочатку наріжте в одну, потім в протилежну сторону). Раджу надрізати цілу тушку, буде зручніше, і тільки потім нарізати кальмара на смужки довжиною 5 сантиметрів.

Налийте на сковороду масло, гарненько прогрійте його. Викладіть всі порізані овочі, крім зеленої цибулі. Обсмажуйте на повному вогні протягом 2 хвилин безперервно помішуючи. Перекладіть на тарілку.

Підлийте ще трохи масла, розігрійте. Викладіть нарізані кальмари. Смажте на сильному вогні, не припиняючи помішувати. Може виділитися рідина, чекайте, коли вона випарується повністю. Продовжуйте смажити, поки морепродукт не змінить колір, а надрізи всередині не почнуть розкриватися.

Посуньте кальмари в сторону, викладіть соус. Дайте йому закипіти.

Після перемішайте маринад з морепродуктом. Смажте, не знижуючи вогню, постійно помішуючи приблизно хвилинку.

Додайте зелену цибулю і вже обсмажені овочі. Розмішайте, готуйте ще буквально хвилинку і вимкніть конфорку.

Як зробити пасту кочудян

Зараз якраз пішла хурма, саме час запастися пастою.

Потрібно:

  • хурма – 2 великих стиглих фрукта.
  • соєва паста місо / дедян-2 великі ложки, або 3 ложки соєвого ферментованого порошку.
  • мед – 75 гр.
  • червоний мелений чилі – 75 гр.
  • сіль-2 великі ложки.

Спосіб приготування:

  1. зріжте з фрукта шкірку, дрібно поріжте м’якоть.
  2. покладіть в каструльку, готуйте на помірному вогні (майже слабкому), постійно помішуючи. Хурма почне уварюватися, по консистенції стане схожою на джем.
  3. охолодіть масу. Додайте мед, пасту, чилі, сіль. Розмішайте, спробуйте, відрегулюйте смак, додавши все, чого не вистачає на ваш розсуд.
  4. зберігайте протягом місяця в холодильнику, помістивши в контейнер.

Кальмари по-корейськи-простий рецепт

Найпростіший варіант домашнього приготування закуски. Робиться на швидку руку, але смак дуже схожий з салатом, що продається у корейців на ринку.

Знадобиться:

  • морепродукт – 1,5 кг.
  • яблучний укус-велика ложка.
  • соєвий соус-велика ложка.
  • рослинна олія-стільки ж.
  • коріандр-чайна ложка.
  • цукровий пісок, сіль – по чайній ложці.
  • чорний перець-щіпка.

Приготування:

  1. обшпарте тушки, зніміть верхню плівку, витягніть хітинову пластину. Закип’ятіть воду, опустіть морепродукт. Відваріть протягом 30 секунд після закипання води в каструлі. Не переварити.
  2. наріжте соломкою, складіть в миску.
  3. зробіть маринад, змішавши масло з соєвим соусом, і іншими сухими інгредієнтами.
  4. залийте соломку кальмарів, розмішайте. Залиште маринуватися на 3-4 години. За цей час обов’язково кілька разів перемішайте вміст.

Кальмари, мариновані по-корейськи з морквою

Я вже ділилася рецептом гострої закуски з морквою , тримайте ще один варіант.

Беремо:

  • морепродукт-3 тушки.
  • лук-головка.
  • морквина – 2 шт.
  • соєвий соус-2 столові ложки.
  • соняшникова олія-стільки ж.
  • столовий оцет-2 великі ложки.
  • приправа для корейської моркви-маленька ложка.
  • лавровий лист-2 шт.
  • сіль – ½ маленької ложки.

Технологія приготування:

  1. очистіть продукт, видаліть нутрощі, пластину.
  2. закип’ятіть воду, киньте лавровий листочок, сіль. Бланшируйте тушки протягом 10-15 секунд. Потім охолодіть.
  3. наріжте соломкою, складіть в глибоку ємність.
  4. натріть моркву соломкою на корейській тертці. Посоліть, залиште на столі на півгодини. Потім злийте виділилася рідина і відправте в ємність з морепродуктом.
  5. наріжте цибулю півкільцями. Перекладіть в миску з кальмарами.
  6. в окремій мисці підготуйте маринад, змішай соєвий соус з маслом і оцтом. Залийте кальмари.
  7. притисніть тарілкою, зверху встановіть будь-який вантаж. Маринуйте протягом 6-8 годин.

Щупальця кальмара, мариновані по-корейськи

Не губіться, якщо зустрінете в магазині щупальця морепродукту. Ціна копійчана, а закуска на всі сто!

Буде потрібно:

  • щупальця – 1 кг.
  • часник-3 зубчики.
  • цибулина.
  • соєвий соус-столова ложка.
  • рослинне масло – 70 мл
  • оцет 9% — маленька ложка.
  • червоний гострий перець, чорний перець, сіль.
  • кунжутне насіння-столова ложка.

Приготування:

  1. залийте щупальця крутим окропом. Через дві хвилинки перемішайте. Злийте воду, налийте холодну. Перетріть долоньками щупальця, щоб шкірка повністю відокремилася. Якщо зніметься не все, повторіть маніпуляцію ще раз.
  2. наріжте цибулю півкільцями, обсмажте його до приємної рум’яності.
  3. заправте приправами, прожарьте ще пару хвилин.
  4. відправте в миску з морепродуктом. Розмішайте, маринуйте на полиці холодильника приблизно 3-4 години.

Корейський салат з кальмарами і огірками

Приголомшливо смачний салат зі свіжим огірком і улюбленим морепродуктом.

Беремо:

  • кальмар-1 шт.
  • довгий огірок.
  • маленька цибулина.
  • часник-часточка.
  • зелена цибуля – 2-3 пір’їнки.
  • червоний гострий чилі-чайна ложка.
  • соус чилі-столова ложка.
  • соєвий соус-стільки ж.
  • кунжутне масло-чайна ложечка.
  • оцет 9% – 2 столові ложки.
  • цукрова пудра-столова ложка.
  • мелений перець, сіль – по щіпці

Як приготувати:

  1. відваріть морепродукт, наріжте кільцями. Наріжте цибулю півкільцями. Огірок розріжте уздовж по довжині, потім порубати півкругами.
  2. спорудити соус, змішавши в мисці всі інші компоненти, крім зеленої цибулі. Перемішавши.
  3. залийте соус, посипте подрібненими пір’ям зеленої цибулі.

Хе з кальмарів по-корейськи-домашній рецепт

Ще один чудовий варіант маринованого в корейському стилі морепродукту. З уже готовою морквою по-корейськи.

Інгредієнти:

  • Кальмари-1 кг.
  • морква по-корейськи-300 гр.
  • часник-5 часточок.
  • цибуля, ріпчаста-головка.
  • коріандр, паприка – по чайній ложці.
  • гострий червоний чилі, чорний мелений перець – по ½ чайної ложки.
  • есенція 70% – 2 великі ложки.
  • рослинна олія – 50 мл
  • кунжутне насіння – 2 маленькі ложки.
  • сіль-маленька ложка.

Маринуємо:

  1. бланшируйте тушки в киплячій воді приблизно хвилинку, потім швидко перенесіть в холодну воду. Дайте охолонути прямо у воді. Потім відкиньте, промокніть, поріжте соломкою.
  2. заправте укусом, підсолити, маринуйте приблизно 30 хвилин. Після злийте сік.
  3. наріжте головку цибулі четвертинками кілець, порубати часточки часнику.
  4. налийте на сковорідку масло, прогрійте. Викладіть цибульну нарізку. Коли колечка зарум’яняться, додайте часник. Розмішайте, через хвилинку викладіть на тарілку остигати.
  5. з’єднайте в мисці все, підготовлені інгредієнти, розмішайте. Маринуйте 6-8 годин, відправивши миску в холод.

Візьміть:

  • морепродукт-800 гр.
  • морквина, цибулина – по 1 шт.
  • часникові зубчики – 6 шт.
  • сухе біле вино-4 ложки.
  • кунжутне масло – 2 ложки.
  • соєвий соус-стільки ж.
  • коріандр, порошок червоного чилі – по щіпці.
  • сіль.

Спосіб приготування:

  1. наріжте тушку продукту соломкою.
  2. потріть моркву на корейській тертці соломкою, покришите цибулину півкільцями. Порубати в крихту зубки часнику.
  3. перекладіть овочі в миску з кальмарами. Заправте соєвим соусом, вином, маслом. Киньте коріандр, чилі, чорний перчик, посоліть.
  4. маринуйте в холодильнику 2 години.
  5. посмажте, часто помішуючи, на сильному вогні, поки не випарується весь маринад.

Маринуємо з овочами

Приготуйте кальмари з овочами, і ви отримаєте дуже смачний салат. Це найшвидший рецепт для любителів гострих закусок.

Буде потрібно:

  • кальмари-500 гр.
  • болгарський перець.
  • гострий перець-стручок.
  • часникові часточки – 2 шт.
  • морквина, цибуля – по 1 шт.
  • томатна паста – 2 столові ложки.
  • кунжутне масло-столова ложка.
  • соєвий соус – 50 мл
  • соняшникова олія – 40 мл
  • вода – 50 мл
  • коричневий цукор – чайна ложка.

Готуємо:

  1. налийте на сковороду (врк або звичайну) суміш кунжутного і рослинного масла. Розігрівши.
  2. викладіть порізаний соломкою болгарський перець. Через пару хвилин шинкованную соломкою морква. Потім, ще через 2 хвилинки півкільця цибулі. Смажте пару хвилин, додайте рубаний часник і порізаний кільцями стручок чилі.
  3. відразу покладіть до овочами пасту-томат, цукор. Влийте воду, соус з сої. Дайте закипіти, зменшіть потужність вогню. Гасіть 10 хвилин.
  4. закиньте порізані довільно морепродукти, тушкуйте ще 2 хвилинки. Вимкніть і отримуйте задоволення.

Кальмари, фаршировані по-корейськи рисом і грибами

Корейська кухня щедра на смачні і оригінальні рецепти. Тримайте незвичайний варіант домашнього приготування маринованих кальмарів цілком, з начинкою з рису, моркви і грибів. За бажанням, допустимо включити до складу рецепта відварені яйця.

Інгредієнти:

  • тушка морепродукта – 3-4 шт.
  • морква по-корейськи (готова) – 250 гр.
  • зварений рис-1,5 склянки.
  • печериці-150 гр.
  • соняшникова олія-50 мл.
  • коріандр, чорний перець, сіль, паприка.
  • соєвий соус.

Приготування:

  1. відваріть рис, остудіть.
  2. опустіть очищені тушки на хвилину в киплячу воду.
  3. порубати готову корейську моркву короткою соломкою.
  4. обсмажте гриби, порізані дрібними кубиками.
  5. з’єднайте в мисці рис з грибами і морквою, приправте спеціями.

Закуска вийде дійсно схожою на ринкові салати. Смачного, нехай на вашому столі будуть тільки найкращі корейські страви!