Ідеальний сніданок для дитини — ліниві вареники: перевірені рецепти

20

Ніжні варенички зі смачним соусом їсти люблять всі. А вісь готувати — ні, адже заняття це досить складні. Але є альтернатива — вареники ліниві! робити їх легко, а смак і користь — такі ж, як у традиційної страви. Причому приготувати їх можна не лише з сиру та борошна.

Ви запитаєте: “а хіба так буває, щоб страва була і швидкою у приготуванні, і корисною?» звичайно, буває, якщо мова йде про ліниві вареники!

такий корисний сирок!

Найчастіше ліниві вареники для дітей готують із сиром, справедливо вважаючи, що сир-незамінний продукт для сніданку. Дійсно, користь сиру для дитячого організму, що зростанні, переоцінити складно. Він багатий солями кальцію, фосфору, калію, натрію, вітамінами в12, в2, фолієвою кислотою, в ньому достатня кількість вітамінів в6 і рр. Цей кисломолочний продукт — незамінне джерело білка-альбуміну, його міститься близько 7-10 г на 100 г продукту. Він легко засвоюється організмом, розщеплюючись на амінокислоти метіонін і триптофан, незамінні при побудові нервової системи та органів травлення. Сир-безцінний постачальник кальцію та фосфору, з яких в основному складаються кісткова тканина і зуби. Дефіціт даних мікроелементів у дитячому організмі буде позначатися на стані здоров’я людини все його подалі життя.

Запам’ятайте: не варто купувати сир для приготування дитячих страв на відкритих ринках або у бабусь «з рук» — у цьому випадку ви не можете гарантувати його якості. Краще робити закупівлі в супермаркетах або магазинах, що спеціалізуються на дитячому харчуванні, але в будь-якому випадку перевіряти термін придатності та дотримання умов збирання продукту.

Як же готувати ідеальні ліниві вареники з сиром, які точно сподобаються вашій дитині? та так, що вона сама буде просити їх зробити ще і ще. Рецепт читайте нижче.

Немає часу читати статтю зараз? ми надішлемо на вашу пошту!

Ліниві вареники з сиром

інгредієнти:

  • 0,5 кг сиру
  • 2 курячих яйця
  • 3 ст. Ложки цукру
  • 5 ст. Ложок борошна
  • сіль

приготування:

  1. перетріть сирок через сито (або перебийте у блендері), потім змішайте з яйцями, цукром і сіллю.
  2. в отриману масу додайте просіяне борошно і замісіть тісто.
  3. закип’ятіть воду у великій каструлі, посоліть.
  4. тісто поділіть на кілька частин, скачайте з кожної ковбаску діаметром близько 2 див.
  5. кожну ковбаску поріжте на шматочки товщиною 1 см. Не забувайте, що при варінні ледачі вареники збільшуються в розмірах!
  6. опустіть вареники в окріп, почекайте, поки смороду спливуть, і після цього варіть ще 3 хвилі.
  7. подавати можна зі сметаною чи маслом.

Джерело: insta_recepti__blogerov___05

Маленький секрет: якщо сир занадто рідкий, викладіть його на чисту марлю, зав’яжіть її мішечком і підвісьте на 1-2 години — зайве сироватка піде.

ліниві вареники з картоплею

Чому б і ні? ліниві вареники з картоплею — чудова страва: ситна, ніжна і дуже смачна. Найголовніша корисна властивість картоплі — високий вміст калію: елемента, вельми важливого для хорошого стану серцево-судинної, м’язової систем. Калій сприяє гарному постачанню мозку киснем, допомагаючи справлятися з великими розумовими навантаженнями, а також підвищує стійкість малюка до фізичних і емоційних навантажень. Завдяки великій кількості клітковини картопля нормалізує роботу кишківника, допомагає організму позбавлятися від токсинів.

Важливо! картопля — досить калорійний продукт, тому в його споживанні потрібна поміркованість. І вже точно не варто постійно замінювати картоплею такі корисні гарніри, як каші.

інгредієнти:

  • 5 невеликих картоплин
  • 1 куряче яйце
  • 6 ст. Ложок боршна
  • сіль і перець за смаком
  • зелень
  • сметана

приготування:

  1. картоплю очистити, відварити до готовності в підсоленій воді.
  2. воду злити, зробити з неї пюре (у блендері не перемелювати, а перетерти через сито).
  3. додати до отриманого пюре яйце, сіль і перець, ретельно перемішати.
  4. потроху підмішати в масу борошно, щоб вийшло легке тісто.
  5. скатати тісто в тонку ковбаску, потім розрізати на невеликі шматочки.
  6. відварити в киплячій підсоленій воді близько 3 хвиль.
  7. подавати із зеленню і сметаною.

Джерело: instagram @ _ monkey__111

Манна крупа: чи дійсно шкідлива?

У даному випадку, мабуть, доречніше говорити про відсутність великої користі манки, ніж про її шкоду. Насправді вона добре відновлює витрати енергії, має обволікаючу дію, тому показана людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Також у ній є вітаміни b1 і b2, pp, залізо. Манку педіатри не надто шанують у дитячому раціоні через наявність глютену, який недосконала система травлення малюка у віці до 1,5 років не в змозі засвоїти, і фітину — речовини, що заважає нормальному засвоєнню вітаміну d.

Висновок — манну каші не варто давати дітям до 1,5-2-х років, а вісь старшим — будь ласка! ви ж не збираєтеся годувати дитину манкою три рази на день сім днів на тиждень? тоді чому не порадувати її (і собі) незвичними ніжними варениками з манною крупою.

Джерело: fotolia

Ліневі вареники з манкою

інгредієнти:

  • 400 г сиру
  • 200 г манної крупі
  • 100 г пшеничного боршна
  • 2 яйця
  • 100 г цукру
  • сіль

приготування:

  1. сир протерти через сито.
  2. розітріть його з цукром і яйцями.
  3. додайте манну крупу і сіль, замісіть м’яке тісто і приберіть його на пів години до холодильника.
  4. додайте борошно, знову вимісіть: тісто має трохи прилипати до рук.
  5. розділіть на кілька частин, з кожної зробіть ковбаску, потім наріжте на невеликі шматочки.
  6. відварити в підсоленій киплячій воді близько 5 хвилин після того, як варенички спливуть.
  7. подавайте зі сметаною чи маслом, або джемом – як більше любити ваш малюк.

Джерело: instagram @artur_judizkij

Підказка. Щоб варенички вийшли цікавої форми, тісто можна розкатати в пласт товщиною близько 1 см, а потім нарізати невеликими формочками для печива.

Джерело: instagram @recepti_ani

Кольорові ліниві вареники

Карапуз вередує, не хоче їсти звичайну їжу? запропонуйте йому кольорові ліниві вареники — такі яскраві та незвичайні. Він точно не встоїть!

інгредієнти:

  • 600 г сиру
  • 2 яйця
  • 5 ст. Ложок манної крупі
  • 4 ст. Ложки цукру
  • 1 морква
  • половинка буряка
  • пучок кропу

приготування:

  1. сир протріть через сито або перебийте у блендері.
  2. у глибоку чашку розбийте яйця, додайте цукор і манку, перемішайте. Залиште ненадовго, щоб манка розбухла.
  3. вийміть і очистіть моркву, натріть її на дрібній тертці, загорніть у марлю і вичавіть сік.
  4. так само вчиніть із буряком.
  5. кріп вимийте, подрібніть блендером і теж відіжміть сік.
  6. змішайте сир і манку, тісто розділіть на чотири частини.
  7. три з них змішайте з соками.
  8. на присипаному борошном столі ретельно замісіть кожну частину тіста.
  9. скачайте з нього ковбаски, потім наріжте їх на маленькі шматочкі.
  10. зваріть вареники в киплячій підсоленій воді-кожен колір окремо!
  11. подавайте на стіл з вершковим маслом або сметаною.

Бонус наостанок

Якщо раптом вам захочеться здивувати близьких, великих і маленьких, приготуйте ліниві вареники з сюрпризом. Просто зробіть звичайне тісто для ледачих вареників з сіром, розкатайте ковбаскою, наріжте шматочками більшими, ніж зазвичай, розплескайте кожен у кружечок, покладіть всередину ягідку (можна використовувати заморожені, альо тільки попередньо необхідно розморозити їх і злити зайву рідину), і сформуйте кульки. Варіть, як зазвичай, подавайте зі сметаною або фруктовим соусом.

Джерело: instagram @nogotog