Грибний суп з білих грибів

9

Кулінарна книга. Рецепти ” супи

Аромат грибного супу кружляє голову, зводить з розуму. Особливо, якщо суп приготований з білих грибів. Чи є суп смачніше? можна посперечатися. А можна просто приготувати цей суп і… Насолоджуватися.

  • білі гриби
  • ріпчаста цибуля
  • морква
  • картопля
  • масло для обсмажування (яке більше подобається)
  • сіль за смаком
  • лавровий лист
  • сметана для подачі
  • кріп для подачі (за бажанням)

Білі гриби ріжемо шматочками, половину варимо, другу смажимо з мелкопорезанним цибулею. Солимо злегка і бульйон і зажарку. Окремо посмажити моркву (на крупній тертці) з цибулею. Картоплю ріжемо кубиками, закладаємо в бульйон, туди ж обсмажені гриби і моркву з цибулею. В кінці варіння, хвилин за 5 до кінця, додати 1 листочок лаврушки (не більше, щоб грибний аромат не забивати). Коли суп готовий, його потрібно викинути. Досолити при необхідності. Подавати зі сметаною і кропом.