Форшмак.

10




Форшмак – національне єврейське блюдо. Він може вживатися не тільки як закуска, але і як основне блюдо, до якого подають відварну картоплю

Інгредієнти
• 50 гр. солоної оселедця
• 10-15 гр. ріпчастої цибулі
• 5 гр. цукру
• 10-15 гр. яблук
• 5-10 гр. пшеничного хліба без кірки
• 10 гр. вершкового масла
• 5 гр. – столовий оцет 3%-ний
• 10 гр. зеленого цибулі
• 1-2 шт. чорного перцю горошком
• лимонна кислота
Спосіб приготування
• Випатрати оселедець, залежно від ступеня її солоності потримати 2-4 години в молоці. Розрізати тушку на філе, відокремити кісточки, м’якоть дрібно порубати або пропустити через м’ясорубку.
• Яблуко очистити від шкірки і дрібно порубати, з’єднати з порізаною цибулею.
• Батон розмочити в кип’яченій воді, віджати і додати до яблуку і луку; пропустити через м’ясорубку.
• До отриманої маси додати масло, мелений перець, лимонну кислоту і все добре перемішати.
• Оселедцевий фарш з’єднати з отриманою масою, перемішати і викласти на тарілку.
• Форшмак можна приправити оцтом і прикрасити зеленою цибулею, кропом або зеленню петрушки.

Форшмак