Домініканка Марія Березні, видатний кухар і єдиний володар двох зірок Michelin в Латинській Америці, відвідала третій Гастрономічний форум Домінікани, де поділилася гордістю за досягнутий країною гастрономічний рівень.
Шеф-кухар італійського ресторану El Club Allard – також володаря двох заповітних зірок – висловила впевненість у тому, що не за горами той день, коли туристи почнуть приїжджати в Домінікану заради її кулінарної спадщини і майстерність місцевих кухарів.
Крім зірок Michelin, є апофеозом кар’єрного успіху в кулінарному світі, уродженка Харабакоа також є володаркою Національної премії гастрономії як кращий кухар Іспанії і зірки Мадридського спільноти, яка вручається успішним працюючим жінкам.
«Враховуючи неймовірний прогрес як і творчому підйомі гастрономічного пропозиції країни, недалекий той день, коли Домінікана з’явиться на карті каталогу Michelin. І я зроблю все можливе, щоб прискорити цей процес і допомогти виростити покоління справжніх новаторів в кулінарному світі», – повідомила вона.
Домініканська Республіка – країна колориту, «многозвучия» фарб і смаків. Культура і місце розташування ніби визначили яскраве гастрономічне майбутнє Домінікани. Родючі землі, з одного боку, і різноманіття і змішання культур, з іншого, створили унікальну палітру простих, але ефектних страв, приправлених неабияким творчим підходом.
Домініканська кухня сьогодні – це фьюжн, злиття культур, що залишили свій слід у вигляді самобутнього кулінарної спадщини, до якого домініканці ставляться з великою гордістю і повагою. Домініканська кухня склалася з гастрономічних звичаїв корінних індіанців таїно і іспанських конкістадорів з африканськими, європейськими і навіть арабськими впливами, і цей творчий процес розвивався і збагачувався надалі завдяки впливам азіатів та іммігрантів з Великих Антильських островів.
Домініканська кухня: історія і рецепти