25 традиційних великодніх страв із різних країн.

5




12 квітня настане (а католики вже відзначають) світле свято Великодня. Люди у всьому світі зберуться сім’ями і накриють столи, відповідно укоріненим традиціям і звичаям. І сьогодні в нашому огляді – 25 традиційних великодніх страв, характерних для різних країн.

Еквадорський густий суп з риби і декількох видів зернових – Фанеска, традиційно подається у Святу п’ятницю.

25 традиционных пасхальных блюд из разных стран

«Мазурики» — це угорські пироги пісочні, які піч потрібно обов’язково в чистий четвер.

25 традиционных пасхальных блюд из разных стран

Двошаровий пиріг-піца Гаїна з великою кількістю начинки, який господині печуть південної Італії до великодніх свят.

25 традиционных пасхальных блюд из разных стран

Великдень – особливе блюдо з сиру, яке за російською традицією готується тільки один раз у році, на свято Пасхи.

25 традиционных пасхальных блюд из разных стран

Пасока – бразильське ласощі на Великдень з арахісу, цукру і борошна з місцевого коренеплоду маніока.

25 традиционных пасхальных блюд из разных стран

Vellayappam – рисовий блін, популярний в штаті Керала і Шрі-Ланці під час Великодня, який подається з овочевим рагу з баранини.

25 традиционных пасхальных блюд из разных стран

Цуреки – солодкий хліб, який готують в Греції на Великдень.

25 традиционных пасхальных блюд из разных стран

На Ямайці у Великдень головним блюдом стають здобні булочки із зображенням хреста, які називаються бун, і оброблений особливим чином сир чеддер.

25 традиционных пасхальных блюд из разных стран

Торт пасхальний паскуалина – один із знаменитих солоних, тортів, поширених в Аргентині.

25 традиционных пасхальных блюд из разных стран

Великодній баранчик, Німеччина.

25 традиционных пасхальных блюд из разных стран

Паска, Росія.

25 традиционных пасхальных блюд из разных стран

Торт симнел, Ірландія – покривається марципаном, а по колу зверху розкладаються одинадцять марципанових кульок, вони символізують одинадцять апостолів, без Іуди. А Христа символізує центральний елемент.

25 традиционных пасхальных блюд из разных стран

Торріхас – пасхальне блюдо Іспанії.

25 традиционных пасхальных блюд из разных стран

Пікантний пудинг капиротада, з додаванням родзинок, фруктів та сиру.

25 традиционных пасхальных блюд из разных стран

Великодній коровай casatiello, Італія.

25 традиционных пасхальных блюд из разных стран

Великодні солодкі булочки з хрестом, в які додають родзинки і прянощі. З Великобританії.

25 традиционных пасхальных блюд из разных стран

Мамуль, Ліван – манні печиво з горіхами.

25 традиционных пасхальных блюд из разных стран

Мямми ласощі з соложеного тіста, яке їдять на Великдень у Фінляндії. За смаком нагадує хлібний квас або домашнє пиво, подають її з цукром і збитими вершками.

25 традиционных пасхальных блюд из разных стран

Алкогольний напій Адвокат, зроблений з яєць, цукру і бренді. Як гоголь-моголь, цей напій зазвичай п’ють на Великдень в Нідерландах.

25 традиционных пасхальных блюд из разных стран

Бакаляу Гомес де Са, Португалія – запіканка, що подається у вигляді перемішаних відварених інгредієнтів (тріска, картопля, яйця).

25 традиционных пасхальных блюд из разных стран

Пасхальний хліб, Німеччина – шинка запечена в хлібі.

25 традиционных пасхальных блюд из разных стран

Традиційна польська бабка випікається на Великдень у Польщі

25 традиционных пасхальных блюд из разных стран

Жиго ягняти, Франція – задня соковита частина ягняти, ніжка разом з найкращою частиною того, що у баранчика називається сідлом.

25 традиционных пасхальных блюд из разных стран

Маринована риба, Південна Африка.

25 традиционных пасхальных блюд из разных стран

Пісочний пиріг, Швейцарія – пісочне тісто, заповнене ваніллю, цедрою лимона, мигдалем і родзинками.

Джерело